sobota, 27 júla, 2024

Jar nie je ďaleko. Ktoré trendy jej budú dominovať?

Tešíte sa na jar, keď budete môcť konečne opäť vytiahnuť zo šatníka svoje obľúbené šaty? Alebo si plánujete trochu osviežiť oblečenie novými kúskami? Pozrite sa, ktoré trendy budú tento rok dominovať.

 Predošlý rok sa niesol na vlne bohémskeho štýlu 70. rokov. No tento rok to bude o niečom celkom inom. Aké šaty by vám nemali chýbať, ak chcete byť trendy a štýlová?

Háčkovanie nie je len pre staré mamy

Háčkované veci budú tento rok v móde ako nikdy pred tým. Šaty, večerné róby, kostýmy, a dokonca aj plavky alebo šortky. V módnom priemysle ide v poslednej dobe čím ďalej tým viac o udržateľnosť a používanie starých techník výroby oblečenia a doplnkov. A háčkovanie je isto jednou z nich. Ak si netrúfnete na dlhé háčkované šaty, skúste jednoduchú blúzku alebo kardigán či sačko.

Kvetinové motívy tu budú navždy

Pre niekoľkými rokmi boli kvetinové vzory a motívy veľmi populárne a videli ste ich na každom kroku. Ak ste takýto kúsok mali v šatníku aj vy a ešte sa ho nezbavili, tento rok ho opäť vytiahnete na svetlo sveta. Blúzky, jemné dlhé šaty alebo sukne či nohavice. Nájdite si kúsok, ktorý vám sadne. Kvety podtrhnú ženskosť a použité na jemných materiáloch z vás urobia bohyňu.

Nebojte sa transparentnosti

Transparentnosť nie je len záležitosťou politiky, ale aj módy. V tomto roku sa nebojte trochu odviazať, lebo priehľadné kúsky budú v trende. Deväťdesiatky ako vyšité sa nám pripomenú psychadelickým vrstvením, ktoré vám dodajú éterickosť víly. Pastelové a neónové farby budú to pravé, preto sa ich nebojte. Pod priehľadné šaty zvoľte kontrastnú spodničku. Odvážnejšie dámy sa nemusia obávať ani jednoduchého farebného body, ktoré bude presvitať cez vrchnú priehľadnú vrstvu.

Ramienka v hlavnej úlohe

Maxi šaty sú najmä v lete a na jar v teplejších dňoch obľúbenou záležitosťou mnohých žien. Tento rok ale budú prím hrať rafinované ramienka. Do popredia sa dostáva odhalenejší dekolt, nezvyklé prestrihy a prekrížené a rôzne inak zamotané ramienka. Dodajú vám zvláštny pôvab. Či už pôjdete na pláž, na večierok, alebo formálnu akciu, v dlhých šatách so zaujímavo riešenými ramienkami nič nepokazíte.

Hľadáte tie najlepšie šaty, v ktorých zažiarite? Skúste Heureka.sk alebo Heureka.cz, kde nájdete stovky produktov zoradených podľa obľúbenosti. Nájdete tu aj hodnotenia a recenzie od skutočných ľudí, ktorí si produkt kúpili pred vami.

Negližé ako šaty

Tento trend sme tu už tiež pred pár rokmi zaznamenali. Šaty, ktoré nápadne pripomínajú negližé alebo nočnú košieľku budú opäť v móde. V obchodoch sa asi síce nedočkáme takých kúskov, ako na prehliadkových mólach, no prvky ako sú volániky, čipkový lem alebo prestrihy sa tu objavia. Nehovoriac o tom, že takéto šaty sa skvelo kombinujú. A nebude to len o šatách, ale napríklad aj o jemných topoch alebo kimonách.

Tip: Českí zákazníci môžu vyberať košilové šaty na Heureka.cz.

Zdroj obrázku: Svitlana Sokolova / Shutterstock.com

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights