Najkrajšie ženy v histórii, ktoré boli obdivované všetkými. Prirodzená krása

Každá éra má svoje vlastné štandardy krásy. Dnes sú v móde vyšportované ženy s napichanými perami a predlženými riasami.

No kedysi boli za krásne ženy považované úplne odlišné ženy – s prirodzenou krásou, vlastnou charizmou a neuveriteľnou príťažlivosťou.

Zamyslite sa, prečo sa filmy s Ornellou Muti, Sophiou Loren a Catherine Deneuve stále tešia priazni divákov?

Áno, pretože krása týchto žien nepodlieha móde a ani času. Predstavuejme vám niekoľko krások vtedajšej doby…

Barbara Bouchetová

Talianska herečka, ktorá sa prvýkrát objavila na obrazovke v roku 1962. Svoju popularitu si získala po objavení sa vo filme „Gangy New Yorku“

Bettie Pageová

Bettie Pageová – legendárna modelka a herečka 50. rokov, múza fotografov, kráľovná pin-up štýlu. Bola hviezdou erotických filmov, plagátov a pohľadníc. Na vrchole popularity pózovala pre časopis Playboy a do povedomia ľudí sa dostala aj ako najviac publikovaná modelka v histórii USA.

Brigitte Bardotová

Slávna francúzska filmová herečka, speváčka a modelka, sex symbol 50.-60.-tych rokov. BardoT je najlepšie známa z filmu „…a Boh stvoril ženu“ a „Babeta ide do vojny“. Po absolvovaní hereckej kariéry sa stala aktívnou ochrankyňou zvierat.

Carole Lombardová

Carol Lombardová (Jane Alice Petersová), americká herečka, manželka Clarka Gableho.

Medzi jej najlepšie filmy patrili komédie Ruky na stole či romantická dráma Nič Sväté.

Carrie Fisherová

Americká herečka, scenáristka a spisovateľka, ktorá sa najviac preslávila vo filmovej ságe Hviezdne vojny, kde si zahrala princeznú Leiu.

Catherine Deneuveová

Najznámejšia francúzska herečka, ktorú niektorí nazývajú aj „poslednou francúzskou megahviezdou“.

V kinách sa objavila už ako 14-ročná – preslávil ju film Dáždničky z Cherbourgu.

Elizabeth Taylorová

Anglo-americká herečka, trojnásobná víťazka Oscara a prvá herečka, ktorej honorár za úlohu vo filme Kleopatra predstavoval 1 milión dolárov.

Jane Seymourová

Britská herečka, producentka a spisovateľka. Známa svojou úlohou v Bondovke „Žiť a nechať zomrieť“ a americkom dramatickom seriáli Doktorka Quinnová.

Julia Egeová

Nórska modelka, herečka, zdravotná sestra. Jej filmový debut sa uskutočnil v roku 1967 v nórskom filme Stompa til Sjos!

Morgan Fairchildová

Americká herečka, ktorá najväčší úspech dosiahla vďaka úlohám štýlových a očarujúcich žien vo filme a televízii.

Okrem svojej úspešnej filmovej a televíznej kariéry, istú časť svojho života venovala charite, vrátane výskumnej pomoci pri probléme AIDS, či širokej škále environmentálnych otázok.

Ornella Mutiová

Talianska herečka, ktorá sa preslávila vďaka natáčaniu filmov „Posledná žena“ a „Skrotenie zlej ženy“.

Spolupráca s legendami európskej kinematografie postavila umelkyňu do hodnosti sexsymbolu talianskej kinematografie 80. rokov.

Sophia Lorenová

Legendárna talianska herečka, speváčka, spisovateľka a modelka. Okrem 2 Oscarov, 5 Zlatých glóbusov a ocenení všetkých najväčších filmových fór na svete má tiež titul sex symbol a prvá  krásavica.

Claudia Cardinaleová

Populárna herečka, hviezda talianskej a francúzskej kinematografie 60. rokov, v hlavnej úlohe vo viac ako 50 filmoch, poslom dobrej vôle UNESCO či nositeľka rádu Čestnej légie.

Marilyn Monroe

Americká filmová herečka, speváčka a modelka, sex symbol 50. rokov. Stala sa jednou z najznámejších ikon americkej kinematografie a celej svetovej kultúry. Dvadsať filmov s jej účinkovaním jej vynieslo viac ako 200 miliónov dolárov.

Ako vidíte, tieto ženy sú pravdepodobne oveľa zaujímavejšie ako súčasné filmové či spevácke hviezdy!

zdroj: atchuup.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Najkrajšie ženy v histórii, ktoré boli obdivované všetkými. Prirodzená krása”