Kachľové pece sú opäť v kurze! Tieto krásne skvosty môžu zdobiť aj vaše kuchyne!

Dominanty interiérov našich starých mám boli práve kachľové pece, ktoré dokázali vykúriť každú miestnosť domu.

Ak ste v chladný zimný večer prišli domov a sadli ste ste blízko neho, do pár minút vám bolo teplo a cítili ste sa ako v perinke. Okrem starých kuchýň ste ich mohli nájsť aj v spálňach, alebo v spoločenských miestnostiach väčších domov.

Práve kachľový pec bol miestom, kde často spali mačky, psy, alebo tí, ktorí sa pobybovali prevažne v dome. Šťavnatosť, chrumkavosť či mäkkosť mali jedlá, ktoré boli pripravené v kachľovej peci, pretože vysoká teplota skrátila dĺžku pečenia.

Na nasledujúcich obrázkoch si môžete pozrieť krásne moderné, ale aj tradičné vzory kachľových pecí. Okrem kvetinových motívov, vhodných do kuchýň s vidieckym štýlom tam nájdete aj čipkované ornamenty či zdobenie ako na modranskej keramike. Jedným z najzaujímavejších dizajnov kachlí sú tie so štruktúrovanými kachľami s vystupujúcim reliéfom.

V komentároch nám dajde vedieť, ktorá sa páčili vám.

 Zdroj: pinterest.com

 Zdroj: pinterest.com

 Zdroj: pinterest.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Kachľové pece sú opäť v kurze! Tieto krásne skvosty môžu zdobiť aj vaše kuchyne!”