Kaviareň si účtuje za šálku luxusnej kávy ako za pobyt v drahom hoteli. Z tohto sa vám zakrúti hlava

Väčšina z nás je viac než šťastná, že si cestou do práce, môže dopriať šálku kávy za pár eur.

Ale boli by ste ochotní dať 128€ za šálku kávy? Pre väčšinu z nás je odpoveď hneď jasná. Napriek tomu je to presne toľko, koľko si kaviareň Gesha Cafe v austrálskom Surrey Hills účtuje za jednu zo svojich prémiových káv v štýle Yuzo.

Aj keď je cena prehnaná, zákazníci, čo túto kávu ochutnali, tvrdia, že stojí za to.  Jeden zo zákazníkov popisujú chuť kávy ako „jemne aromatickú s ovocnými a maslovými vlastnosťami“.

Majiteľ kaviarne Ken Taing v rozhovore pre 7NEWS uviedol. „Je to najunikátnejšia a najlepšia káva na svete.“

Dôvod, prečo je to tak drahá, je ten, že káva Gesha, sa ťažko pestuje a pochádza zo vzdialených miest. V tomto prípade z panamskej vysočiny. Káva pochádzala z dediny Gesha v Etiópii predtým, ako sa kultivácia rozšírila do Strednej Ameriky. Zatiaľ čo sa Gesha pestuje aj v iných oblastiach sveta vrátane Kolumbie, panamské bôby sa všeobecne považujú za najlepšie na svete.

Podmienky pestovania sú veľmi špecifické. Tieto zrná si vyžadujú dokonalú nadmorskú výšku, vulkanickú pôdu a mikroklímu v Boquete, malom horskom meste v Paname, kde sa pestujú najlepšie zrná Gesha. Je to dokonalá kombinácia prvkov, vďaka ktorým je odroda tejto kávy najdrahšia a najvyhľadávanejšia.

V skutočnosti sa na aukcii špeciálnych káv v roku 2019 Best of Panama, predala odroda kávy Gesha, rodiny Lamastusovcov Elida Estate v Paname za rekordných 1029 dolárov za kilo. Už viete, prečo si za šálku kávy Gesha kaviareň toľko účtuje.

Zdroj
Zdroj foto: Instagram

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Kaviareň si účtuje za šálku luxusnej kávy ako za pobyt v drahom hoteli. Z tohto sa vám zakrúti hlava”