Biochemik Čekan je presvedčený, že koniec pandémie je za dverami. Sen o normálnom lete môže byť skutočnosťou

Pavol Čekan, slovenský vedec pôsobiaci v oblasti molekulárnej biológie, biochémie a onkológie, na sociálnej sieti uverejnil príspevok, konštatujúci aktuálny pandemický stav Slovenska.

Biochemik potvrdil, že počet hospitalizovaných na COVID-19  aktuálne klesá, čo potvrdzuje aj klesajúci počet pripojených ľudí na pľúcnu ventiláciu.

Aktuálne je na umelej pľúcnej ventilácii na Slovensku pripojených približne 300 ľudí.

Podľa Čekana je výborný aj vývoj denných prírastkov nakazených. Aktuálne sa počet novonakazených pacientov pohybuje okolo 800 denne.

Čekan tvrdí, že vyššie spomenuté fakty sú potvrdením ústupu pandémie na Slovensku.

Priaznivý vývoj má byť následkom dodržiavania karanténnych a lockdown-ových opatrení, ústupu britskej mutácie na Slovensku a preočkovania rizikových skupín.

Čekan je presvedčený, že koniec pandémie je už blízko a aktuálne sa u nás môžu otvárať školy, terasy, kaderníctva, vonkajšie športoviská a maloobchodné predajne.

Na záver príspevoku povzbudil Slovákov slovami: ,,Sen o normálnom lete s otvorenými kúpaliskami, koncertami, hotelmi, gastroprevádzkami, športoviskami, dovolenkami môže byť skutočnosťou.“ 

Naďalej by sme si však mali dávať pozor, očkovať sa a dodržiavať ROR.

Zdroj: Facebook/Pavol Čekan

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Biochemik Čekan je presvedčený, že koniec pandémie je za dverami. Sen o normálnom lete môže byť skutočnosťou”