Keď navštívite toto obľúbené letovisko, dostanete vreckové až 200 eur – Kde sa nachádza?

Kvôli pandémii sa mnoho turistických destinácií ocitlo na pokraji finančnej krízy. Aj to je dôvodom, prečo sa maltská vláda rozhodla od 1. júna podporiť tamojší turizmus 200 eurovým príspevkom pre turistov, ktorí zavítajú do tejto obľúbenej letnej dovolenkovej destinácie.

Maltská vláda má na tento účel vyčlenených 3,5 milióna eur, čo je len odhad, ktorému nemusí zodpovedať dopyt turistov po tomto príspevku.

Vláda chce turistom prispieť tzv. vreckovým, ktoré sa môže vyšplhať až do výšky 200 eur. Vreckové je určené tým turistom, ktorí v krajine zostanú dlhšie ako tri noci.

Novinku navrhol Clayton Bartolo, minister pre cestovný ruch, ktorý sa snaží spopularizovať Maltu zahraničným turistom aj počas pandémie koronavírusu.

Výška príspevku od vlády sa má líšiť v závislosti od úrovne hotela, v ktorom bude turista bývať. Maltská vláda potvrdila, že najvyšší príspevok dostanú tí, ktorí sa ubytujú v päťhviezdičkovom hoteli.

Pri ubytovaní v štvorhviezdičkovom hoteli bude výška príspevku 150 eur a v trojhviezdičkovom to bude 100 eur.

Do novinky, ktorá má podporiť turizmus na ostrove, sa zapoja aj jednotlové hotely, ktoré majú turistom poskytnúť polovicu príspevku. Druhú polovicu im vyplatí maltská vláda.

Do programu, prostredníctvom ktorého bude vláda vyplácať peniaze, sa budú turisti prihlasovať cez hotel, kde budú ubytovaní.

Zdroj: tvnoviny.sk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Keď navštívite toto obľúbené letovisko, dostanete vreckové až 200 eur – Kde sa nachádza?”