Neuveríte koľko nás stálo masívne testovanie. Za tú sumu sme mohli mať 10 nemocníc

Každotýždenné testovanie už množstvu Slovákom lezie krkom nehovoriac o množstve peňazí do toho investovaných. Na nezmyselné utrácanie za antigénové testovanie Dnes upozornil Michal Truban (Progresívne Slovensko).

Zároveň vymenoval aj možnosti ako by sa obnos peňazí využitý na testovanie mohol využiť aj inak a oveľa efektívnejšie.

Nechápe ani to, prečo sa vo vyššej miere nepomáha napríklad podnikateľom, ktorým terajší minister financií, Igor Matovič, odkázal aby si pomohli sami.

 

Podľa zistení politickej strany Progresívne Slovensko, sa na antigénové testovanie využilo už takmer pol miliardy eur.

Túto informáciu dostala Trubanova stranícka kolegyňa, Lucia Pleváková, priamo od ministerstva financií. Táto suma tak každým dňom narastá a podľa Trubana by sa tieto peniaze dali využiť úplne inak. Nechápe tak prečo Igor Matovič “odháňa” podnikateľov sťažujúcich sa na nízke kompenzácie no dáva zelenú testovaniu, ktoré z už “prázdnej špajze” ukrajuje veľký kus.

 

“Za túto sumu by sme si mohli dovoliť postaviť 10 nových nemocníc. Za tieto peniaze by sme mohli kúpiť 31 miliónov dávok vakcíny Pfizer, takže by sme mohli zaočkovať všetkých obyvateľov Slovenska, vrátane dojčiat a detí. Trikrát! Alebo by sme mali zdroje na 47 000 extra pacientov na jednotkách intenzívnej starostlivosti,”

podotkol v statuse Truban. Vyzýva tak vládu aby sa z celoplošným testovaním skoncovalo a pokračovalo by sa s ním iba v takej miere ako odporúčajú odborníci. “Je načase postaviť sa svojmu ministrovi financií, pán premiér,” dodal na záver.

 

Celý status si môžete prečítať tu:

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Neuveríte koľko nás stálo masívne testovanie. Za tú sumu sme mohli mať 10 nemocníc”