sobota, 27 júla, 2024

„Som neurológ a s istotou viem, že strach, závisť a nenávisť spôsobujú pálenie záhy a pomalé ničenie tela.“

Pamätáte si na slávny Avicennov experiment s dvoma jahňatami?

Zvieratá boli umiestnené do rôznych klietok a rovnako kŕmené, jedno jahňa však bolo umiestnené do klietky s vlkom.

Jedno z jahniat, ktoré nevidelo predátora, bolo silné a rázne, hravé, ktoré bolo v atmosfére neustáleho stresu, upadlo do depresie, lenivosti a chudnutia. Niet divu, že hovoria, že všetky choroby spôsobujú nervy a do hrobu nás vie omnoho skôr dostať závisť, nenávisť a strach.

Akákoľvek psychologická nerovnováha skôr alebo neskôr vyústi do ochorenia. Ako sa teda chrániť pred negatívnymi emóciami? Prezradíme vám, ako prekonať stres a zbaviť sa negatívnych myšlienok, aby ste si nevytvorili vstupnú bránu pre rôzne choroby.

Liečba stresu

Rumunský profesor Constantin Dulcan tvrdí: „Keď sa človek zbaví negatívnych myšlienok, zlepšuje sa nielen nálada, ale aj blaho. Chronický stres, neustále pocity úzkosti, závisť, nenávisť a hnev posúvajú pH v tele do kyslejšieho prostredia  a spôsobujú, že človek je náchylný na rôzne choroby vrátane rakoviny.

Podľa Dulcana depresia škodí aj telu: „Tento stav spôsobuje ložiská zápalu, oslabuje imunitný systém, čo znamená, že sa človek stáva ľahkým terčom patogénnych baktérií a iných mikróbov.“

people sitting on chair with brown wooden tableUnsplash

Pozitívne myslenie posilňuje imunitný systém, zvyšuje vitalitu, zvyšuje priemernú dĺžku života, zabezpečuje nášmu telu krajšiu a zdravšiu pokožku. Podľa profesora Dulcana aj vy sami sa dokážete zbaviť stresu a naprogramovať svoj mozog tak, aby ste každý deň našli niečo, čo vás urobí šťastnými. Toto sú jeho odporúčania…

Ako sa zbaviť stresu a depresie:

1. Snažte sa ovládať negatívne emócie, pocity hnevu a strachu. Nehnevajte sa kvôli maličkostiam a naučte sa s chybami druhých zaobchádzať s porozumením. „Ak človek urobí chybu, snažím sa mu odpustiť. Odpúšťajme si, pretože odpustenie na fyziologickej úrovni tvorí v našom organizme zásadité pH prostredie, ktoré je prospešné pre zdravie a ničí rôznorodé choroby, “ hovorí Dulcan.

Samozrejme, nebude to fungovať okamžite, musíte na sebe starostlivo pracovať. Len si pamätajte: každá sekunda negativity zabíje tisíce buniek vo vašom tele.

man holding forehead under sunsetUnsplash

2. Doprajte si 10-minútovú prestávku počas pracovnej doby: zabudnite na starosti, pokúste sa vyčistiť si myseľ, upriamte myseľ na niečo príjemné. Je vhodné opustiť miestnosť, kde sa nachádzate a vychutnať si nádych čerstvého vzduchu.

Ak neobnovíte energiu, ktorú míňate v procese každodennej rutiny, jej neustále nadmerné používanie povedie k negatívnym následkom. Ak sa ale naučíte dať si každý deň pauzu, čoskoro si budete môcť užívať nielen psychické, ale aj fyzické benefity.

3. Kávu nahraďte čajom. Pite hrejivý nápoj, pomaly a naučte sa vychutnať si každý dúšok. Postupom času si zvyknete relaxovať za každých podmienok a programovať svoj mozog pre šťastie.

A man in a leather jacket looking down while sitting on a ledge in a cityUnsplash

4. Únava a chronický stres sa často vyskytujú v dôsledku nedostatočného prísunu kyslíka do mozgu, niet divu, že všetky metódy relaxácie sú založené na dýchaní. „Na pár minút zatvorím oči, zhlboka sa nadýchnem a vydýchnem. Toto opakujte niekoľkokrát za sebou.

Nikdy nekonzumujem tabletky, ak ma bolí hlava. Len sa uvoľním, predstavím si loptu, ktorá vyžaruje teplo, vychádza zo srdca a smeruje k hlave, ktorá ma veľmi bolí. Robím to tak už dlho a bolesť vždy zmizne,“ napísal profesor.

5. Ak chcete byť zdraví, snažte sa viesť aktívny životný štýl, jesť vhodné potraviny, ktoré vášmu telu dodajú potrebné živiny, odpočívajte a nezabudnite veriť v to najlepšie. Nájdite si aktivitu, ktorej sa môžete so všetkou vášňou venovať, doprajte pokoj svojej mysli a vyhýbajte sa rutine. Zlé myšlienky vedú do hrobu, ale tie radostné darujú život!

Teraz už viete, že aj vo vašom vnútri môže prebývať harmónia, veľkorysosť, nesebeckosť a mier, len sa musíte naučiť pustiť to zlé a ovládať svoje emócie. Pokrčte plecami, zhlboka sa nadýchnite a smelo choďte do nového dňa s úsmevom na tvári – život bude hrať s novými farbami, uvidíte.

Ako zvládate stres a zlú náladu?

 

Zdroj: otozh.com.ua

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights