Štyridsaťročný Naď je zaočkovaný vakcínou od Pfizeru aj keď na ňu podľa veku nemá nárok

Jaroslav Naď, analytik v oblasti obrany a bezpečnosti a minister obrany SR, sa v relácii televízie Markíza priznal, že bol zaočkovaný vakcínou Pfizer. Ministrovi bola položená otázka, či by sa nechal zaočkovať vakcínou od AstraZenecy.

Slovensko poskytuje očkovanie proti koronavírusu troma schválenými vakcínami a to vakcínou od AstraZenecy, Pfizer/BioNTech a vakcínu od Moderny.

Aj napriek niekoľkotýždňovým rokovaniam o používaní ruskej vakcínu Sputnik V, k jej využívaniu zatiaľ nedošlo.

Vakcíny od spoločnosti Pfizer/BioNTech sú k dispozícii pre ľudí nad 60 rokov. Minister obrany má 40 rokov a tak je podozrivé, že sa mohol zaočkovať práve touto, podľa mnohých najbezpečnejšou, schválenou vakcínou.

Martina Kovaľ Kakaščíková, hovorkyňa ministra obrany Jaroslava Naďa, po odvysielaní relácie vysvetlila: ,,Prezidentka SR, vedenie NR SR, rovnako ako všetci členovia vlády boli zaočkovaní rovnakou vakcínou (Pfizerom, pozn. red.).

Keď minister obrany zistil, že mu protilátky, ktoré mal po absolvovaní chorby, začali klesať pod minimálnu úroveň, prejavil vôľu dať sa zaočkovať.“ Ministrovi bol následne určený očkovací termín bez toho aby mal možnosť ovplyvniť výber vakcíny.

Naď, rovnako ako všetci ústavní činitelia a kritická infraštruktúra sú očkovaní cez Nemocnicu svätého Michala v Bratislave a Ústrednú vojenskú nemocnicu v Ružomberku.

Poradie očkovania v okolitých krajinách funguje rozdielne, čo potvrdzuje aj prípad Angely Merkelovej, ktorá sa dala zaočkovať až v období, kedy sa na rad dostala jej veková skupina. Merkelová bola zaočkovaná vakcínou AstraZeneca.

Zdroj: tvnoviny.sk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Štyridsaťročný Naď je zaočkovaný vakcínou od Pfizeru aj keď na ňu podľa veku nemá nárok”