Účinný domáci repelent na komáre a kliešte. Stačia dve veci a ste chránení na dlhú dobu

Leto je najkrajším obdobím v roku, no dlhé teplé letné popoludnia nám vedia znepríjemniť komáre a kliešte. Ak sa počas horúcich dní radi vyberiete do lesa – trochu sa schladiť, no po príchode domov zistíte, že ste si so sebou priniesli kliešte, určite vám to pokazí celý deň. Vpich kliešťa môže byť naozaj nebezpečný a môže spôsobiť naozaj vážne zdravotné problémy. Práve to je jedným z dôvodov, prečo sme si pre vás pripravili účinny recept na domáci repelent, ktorý funguje proti kliešťom a komárom.

Hlvnými ingedienciami do tohoto domáceho repelentu sú:

  • 150 ml Alpy,
  • 20 klinčekov.

Aplu si ako prvé prelejeme do nádoby, ktorá je uzatvorená rozprašovačom. Do tekutiny pridám klinčeky a túto zmes nechám lúhovať pár dní. Počas lúhovania ju majte odloženú v chladničke. Po pár dňoch zmení alpa farbu na hnedú a tak tento repent nie je vhodné pri používaní striekať priamo na oblečenie. Ked‘ bude alpa hnedastej farby, repelent môžete začať používať. Klinčeky tam pokojne nechajte, aby bol repelent čo najúčinnejší.

Okrem toho, že tento sprej môžete využívať ako repelent, ak ho držíte v chladničke, v horúcich letných dňoch vám poslúži aj ako príjemný osviežujúci sprej.

 

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Účinný domáci repelent na komáre a kliešte. Stačia dve veci a ste chránení na dlhú dobu”