Zachránil svojho brata: Dvojičky boli od seba dlhé mesiace no potom čo boli opäť spolu sa jedným objatím všetko zmenilo!

Hannah a Xavimu Zimunya sa ešte v októbri 2018 narodili dvojičky Dylan a Deiniol no všetko nešlo podľa. Príbeh dvojičiek dokazuje to, že na zázraky sa oplatí veriť a to najmä v tomto ťažkom období.

Bratia sa narodili predčasne v 25. Týždni a ihneď po narodení boli prevezení na špeciálnu novorodeneckú jednotku do nemocnice vzdialenú výše 95 kilometrov.

Tam chlapcov pripojili na pľúcnu ventiláciu a uložili ich do špeciálnych inkubátorov, ktoré imitovali prostredie maternice. Keď sa Dylanovi polepšilo, previezli ho späť no jeho brat Deiniol bol v kritickom stave. No to čo sa stalo potom čo sa opäť stretli Vám vyrazí dych!

 

Svadobná fotografia Hannah a Xaviho

Zdroj: facebook.com/hannah.zimunya

 

Nevyzeralo to s ním dobre až kým…

Vzhľadom na predčasný pôrod boli chlapci slabí a ich pľúca neboli dostatočne vyvinuté. Dylanov stav sa začal zlepšovať a preto bol prevezený späť do nemocnice, kde sa narodil.

S Deiniolom to však nevyzeralo dobre, keďže bol závislí na prísune 100%-ného kyslíka z pľúcnej ventilácie. Zdravotníci tak zorganizovali posledné stretnutie dvoch bratov a po 14-tich týždňoch opäť ležali vedľa seba v jednom inkubátore. Po dvoch hodinách čo boli spolu a po objatí od brata sa Deiniolovi stav zázračne zlepšil a na najbližších 48 hodín ho tak mohli odpojiť od kyslíkového prístroja. 

 

Dvojičky Dylan a Deiniol

Zdroj: facebook.com/hannah.zimunya

 

Záchrana života objatím

“Keď sme Dylana vzali späť do Boltonskej nemocnice, uložili ich spoločne do rovnakého inkubátora na pár minút aby sa mohli objať. Keď som do nemocnice večer volala aby som zistila ako je Deiniolovi, oznámili mi, že mu podporu kyslíkom znížili na polovicu.

Bolo to úžasné, že Dylan akosi pomohol Deiniolov cítiť sa lepšiei tým, že tam bol. Vôbec som to neočakávala a to ani sestričky a lekári. Na druhý deň mu však museli opäť pripojiť na kyslík,

keďže preukazoval známky zhoršenia stavu a sestričky preto navrhli aby sme opäť priviezli Dylana a mohol brata objať. Za 2 dni mohli Deiniola úplne odpojiť od pľúcnej ventilácie, bol to ozajstný zázrak.

Zachránil mu život objatím, bolo úžasné sa na to pozerať a nám všetkým to ukázalo, že nikdy nemali byť jeden bez druhého. To puto medzi dvojičkami ozaj existuje,” opísala príbeh matka dvojičiek, Hannah.

 

Malý bojovník Deiniol

Zdroj: facebook.com/hannah.zimunya

 

Dylana prepustili z nemocnice v januári 2019 a jeho brata Deiniola o pár mesiacov neskôr. No na oslavu svojich narodenín mohli byť obaja chlapci doma.

Deiniol síce stále potrebuje denno denne prísun čistého kyslíka no jeho dávka sa znížila na 0,3 litrov. Tú potrebuje kvôli pľúcam, ktoré sa musia ešte vyvinúť aby mohol Deiniol dýchať sám bez pomocí prístrojov či dávok kyslíka. Hannah a Xavi majú ešte okrem Dylana a Deiniola ešte staršie deti – TJ (9), Lily (7) a Thandi (4).

 

Deti Hannah a Xaviho – TJ, Lily, Thandi, Dylan a Deiniol

Zdroj: facebook.com/hannah.zimunya

 

 

zdroj: manchestereveningnews.co.uk

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Zachránil svojho brata: Dvojičky boli od seba dlhé mesiace no potom čo boli opäť spolu sa jedným objatím všetko zmenilo!”