back to top
sobota, 20 apríla, 2024

11 znakov toho, že v sebe potláčate negatívnu energiu

Ak máte pocit, že už v živote nedokážete prežívať radosť alebo nájsť vzrušenie, môže to byť negatívna energia.

Ak sa vo vašom živote zdanlivo nič vážne nedeje, ale stále neviete nájsť svoje šťastie, je to pravdepodobne kvôli spomínanej negativite.

Ak sa to rozhodnete zmeniť, musíte najskôr zistiť, či je to práve negativita,

ktorá má na vás taký vplyv. Kľúčom k tomu, ako na to prísť, je sebareflexia a uvedomenie si seba samého. Obe tieto veci vám pomôžu nájsť problémy a pomôžu vám ich dostať pod kontrolu. Keď to urobíte, môžete vo svojom živote vykonať potrebné zmeny a zlepšiť tak celkové prežívanie prítomného okamihu.

woman in black hoodie looking to the rightunsplash

NÁSLEDKY NEGATÍVNEJ ENERGIE

Keďže sa vaše myslenie stáva vašou realitou, negatívna energia vedie k negatívnemu životu. Ak ste neustále na dne so životom, priťahujete k sebe toxicitu a nepríjemné situácie. Ak ste ale pozitívni, robíte pravý opak.

JEDENÁSŤ ZNAKOV, KTORÉ NAPOVEDAJÚ O TOM, ŽE STE V ZOMKNUTÍ NEGATÍVNEJ ENERGIE

S pozitívnejším prístupom znova objavíte radosť zo života a dosiahnete viac. Môžete si naplno užívať život a obklopiť sa pozitívnymi ľuďmi.

ČASTO MÁTE NEGATÍVNE MYŠLIENKY A HOVORÍTE BEZ MYSLENIA

Negatívne myšlienky a negatívne rozhovory so sebou samým sú bežné pre ľudí s negatívnou energiou. Energiu môže ovplyvniť aj niečo také obyčajné, ako keď si poviete, že niečo nedokážete urobiť. Navyše, ak si poviete, že vyzeráte zle, môže to narušiť váš optimizmus a pozitívne myslenie.

Spolu s negatívnymi myšlienkami môžete vysloviť veci bez toho, aby ste o nich najskôr popremýšľali. Hovoriť bez premýšľania je obzvlášť problém, keď ste nahnevaní. Začnete vyjadrovať tieto negatívne myšlienky a ublížite tým nielen sebe, ale i ostatným.

MÁTE PROBLÉM ZASPAŤ A TRÁPI VÁS ČASTÉ BUDENIE

S negatívnou energiou je ťažké zaspať, pretože hlavou vám neustále víria starosti. To, že ležíte v posteli a snažíte sa zaspať, nezabráni toku negatívnych myšlienok.

shadow of woman on bedunsplash

Ak už konečne zaspíte, spánok nemusí byť veľmi pokojný. Môže sa stať, že sa budete často budiť alebo nebudete môcť vôbec zaspať. Myslenie na veci, ktoré vás trápia, vám nepomôže cítiť sa lepšie a vaše pocity sa tým len zhoršia.

MOŽNO V SEBE SKRÝVATE NEGATÍVNU ENERGIU, PRETOŽE MÁTE POTREBU SI VŽDY NIEČO DOKAZOVAŤ

Ak máte vždy pocit, že musíte vždy niečo dokazovať alebo vyhrať každú hádku, pravdepodobne v sebe prechovávate negatívnu energiu.  Snažíte sa presadzovať tak, aby ste sa vždy cítili lepšie, ako všetci ostatní.

Aj keď sa mýlite, budete naďalej zdôvodňovať svoju pravdu a snažiť sa druhú osobu zdiskreditovať. Pokora bude pre vás problémom a budete sa cítiť frustrovane, keď niekto iný urobí niečo lepšie ako vy.

NEHĽADÁTE ODPOVEDE V SEBE

Ak často hľadáte odpovede skôr od iných ľudí, ako od seba, môžete byť negatívny človek. Vy sa najlepšie poznáte a viete, čo vám prinesie šťastie.

gray and brown stones on gray groundunsplash

Môžete sa pýtať všetkých ostatných, čo by ste mali robiť vo svojej situácii, no vy ste jediný, kto o tom musí rozhodnúť. Iným príkladom je, ak sa snažíte hľadať odpovede v online svete, hoci by ste sa mali rozhodovať len vy sami.

STE NA SEBA TVRDÍ A POROVNÁTE SA S OSTATNÝMI

Negatívni ľudia sú na seba tvrdí takmer vo všetkých smeroch. Posudzujú sa a sú posadnutí nedokonalosťami či chybami, ktoré urobili.

Ak patríte k týmto ľuďom, pravdepodobne máte tiež vo zvyku sa neustále porovnávať s ostatnými. Budete sa porovnávať na základe majetku, úspechov, osobného života a čohokoľvek iného.

Porovnávanie sa bude len zhoršovať. Budete na seba ešte tvrdší, ako už ste, a dostanete sa do začarovaného kruhu.

ZA SVOJE NEGATÍVNU ENERGIU OBVIŇUJETE INÝCH

Ak hľadáte niekoho, kto môže za vaše problémy, pravdepodobne ste negatívny človek. Ďalším znakom totiž je, že za všetko zlé, čo sa vám stane, obviňujete okolitý svet.

Fotobanka s bezplatnými fotkami na tému Afroameričanka, argumentovať, bitkaPexels

Obviňovanie všetkých a všetko, len nie seba znamená, že budete mať výhovorky pre čokoľvek, čo sa stane, a nikdy sa nepoučíte zo svojich chýb.

NEROBÍTE VECI, KTORÉ VÁS ZAUJÍMAJÚ A NIČ VÁS NENADCHÝŇA

Niekedy sa budete vyhýbať veciam, aj keď sú pre vás zaujímavé. Môžete mať pocit, že ste uviazli na rovnakom mieste a už vás nič neurobí šťastným. Netešia vás už ani aktivity, ktoré vás predtým bavili. Môže to dospieť do bodu, že už nechcete komunikovať s inými ľuďmi.

MÁTE NÍZKE SEBAVEDOMIE A ČASTO SA KRITIZUJETE

Keď si myslíte, že si nie ste hodní toho, aby ste mali vo svojom živote dobré veci, pravdepodobne sa u vás vo veľkej miere prejavuje negatívna energia. Kritizujete svoje činy, to, čo poviete a váš názor na samého seba nebude vôbec priaznivý.

woman inside boxing ringunsplash

Nedostatok sebadôvery môže spôsobiť, že budete mať problémy s rozprávaním či predstavením sa. Cítiť sa bezcenne vám môže dokonca zabrániť robiť veci alebo sa posúvať v živote ďalej.

AK MÁTE VÝRAZNÉ VÝKYVY NÁLADY PRÍPADNE STE VEĽMI EMOČNÍ

Vaše emócie sa môžu drasticky a neočakávane meniť. Ľahko vás premôžu a vy máte problém fungovať tak, ako zvyčajne. Keď si všimnete, že sa to deje, pravdepodobne to znamená, že vaša energia je príliš negatívna.

Výkyvy nálady a nadmerné emócie sa môžu vyskytnúť, ak ste prežili príliš veľa zlých skúseností. Ak ste tieto skúsenosti nespracovali správne, môžu byť dôvodom za vaším negatívnym prežívaním.

Vaše emócie z vás dostanú to najlepšie a nebudete môcť myslieť logicky. Ovplyvňujú váš osobný a profesionálny život a dokážu vytvárať toxicitu.

NÁROČNÉ VYTVÁRANIE PRIATEĽSTIEV

Negatívni ľudia neradi vychádzajú zo svojej komfortnej zóny, čo im spôsobuje problémy s nadväzovaním priateľstiev. Budete mať strach, že vás budú súdiť, pretože aj vy často sa tak odsudzujete. Tento strach spôsobí, že sa namiesto spoznávania nových ľudí budeš držať života osamote.

people laughing and talking outside during daytimeunsplash

Keď ľudí spoznáte, odoženiete ich svojou negatívnou energiou. Táto negativita tiež môže spôsobiť, že sa budete hádať s priateľmi, ktorých už máte.

MÁTE TENDENCIU O VŠETKOM PREMÝŠĽAŤ A VCIŤOVAŤ SA DO VECÍ AJ NA DLHŠIE OBDOBIA

Ak radi rozjímate, znamená to, že sa nad vecami hlboko zamýšľate a nad všetkým príliš uvažujete. Myslíte na veci, na ktorých v podstate nezáleží, alebo ktoré dopadli dobre, až kým sa nepresvedčíte, že to bolo v skutočnosti niečo negatívne. To vás privedie k tomu, že sa budete ubíjať alebo že budete ľutovať svoju minulosť.

AKO SA ZMENIŤ K LEPŠIEMU

Ak máte v sebe zaseknutú negatívnu energiu, jej vypustenie môže zmeniť váš život. Kľúčom je vytvoriť si lepšie návyky a využiť sebauvedomenie na to, aby ste sa neupriamovali len na negativitu. Urobiť túto zmenu je jednoduchšie, ako si myslíte. Čím dlhšie to budete skúšať, tým skôr si na to zvyknete a budete to vnímať ako prirodzenú vec.

Najprv sa musíte naučiť presunúť svoju energiu, keď spozorujete negativitu. Hľadajte radosť z maličkostí, ktoré vám pomôžu rozvinúť pozitívnejšie myslenie. Zamerajte sa na veci, ktoré vám prinášajú radosť a pomáhajú vám zažívať šťastie.

Ak so sebou začnete viesť negatívne rozhovory, prepnite na pozitívnejšie myslenie. Zmena vášho myslenia však môže byť ťažká, keď ste obklopení negatívnymi ľuďmi. Zvážte, s akými ľuďmi trávite svoj čas a aké pocity vo vás zvyčajne zanechávajú.

unsplash

Keď sa nastavíte na pozitívne prostredie, začnite v seba veriť.

Vedzte, čoho ste schopní, a nikdy sa nepodceňujte. Pamätajte, že nepotrebujete súhlas nikoho iného a že musíte prijať zodpovednosť za to, čo sa stane vo vašom živote.

Zamerajte sa na veci, ktoré môžete urobiť už teraz, aby ste zlepšili svoj  život namiesto toho, aby ste túžili po veciach, ktoré sú mimo dosahu. Keď sa sústredíte na to, čo môžete robiť, a pracujete na týchto veciach, všimnete si pokrok, ktorý vám dá niečo, na čo budete hrdí.

Sústreďte sa na svoje myslenie, aby ste rozpoznali negativitu. Ak chytíte svoje negatívne myšlienky skôr, ako bude neskoro, môžete sa s ľahkosťou upriamiť na niečo pozitívnejšie.

Zdroj: powerofpositivity.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Orechové listy sú liečivým zázrakom prírody – môžete nimi vyliečiť až 15 vážnych ochorení

Asi väčšina ľudí pozná prospešné vlastnosti vlašských orechov, ale...

Takto vyzerala súťaž mužskej krásy v roku 1941. Pripravte sa na svalnatých mužov

Asi nikoho neprekvapí, že aj kulturistika sa za posledných...

„Prvýkrát som sa odvážila obliecť si bikiny“: žena s krivkami odhaľuje svoje telo napriek kritike

Ľudia s pár kilami navyše sú terčom mnohých obviňujúcich...

Malé dievčatko sa narodilo bez nošteka. Prešla si peklom a takto vyzerá, keď má 10 rokov

Tessa Evansová sa narodila bez nosa.Narodila sa so zriedkavou...

Newsletter

spot_img

Prečítaj si

Orechové listy sú liečivým zázrakom prírody – môžete nimi vyliečiť až 15 vážnych ochorení

Asi väčšina ľudí pozná prospešné vlastnosti vlašských orechov, ale...

Takto vyzerala súťaž mužskej krásy v roku 1941. Pripravte sa na svalnatých mužov

Asi nikoho neprekvapí, že aj kulturistika sa za posledných...

„Prvýkrát som sa odvážila obliecť si bikiny“: žena s krivkami odhaľuje svoje telo napriek kritike

Ľudia s pár kilami navyše sú terčom mnohých obviňujúcich...

Malé dievčatko sa narodilo bez nošteka. Prešla si peklom a takto vyzerá, keď má 10 rokov

Tessa Evansová sa narodila bez nosa.Narodila sa so zriedkavou...

Matka podstupovala chemoterapiu a rozlúčila sa so svojou rodinou, ale ukázalo sa, že v skutočnosti nemá rakovinu.

Keď Lisa Monková, matka dvoch detí, začala pociťovať bolesti...
spot_imgspot_img

Orechové listy sú liečivým zázrakom prírody – môžete nimi vyliečiť až 15 vážnych ochorení

Asi väčšina ľudí pozná prospešné vlastnosti vlašských orechov, ale málokto si uvedomuje, že rovnako dôležité sú aj listy z orecha. Listy obsahujú vitamíny, glukozidy,...

Takto vyzerala súťaž mužskej krásy v roku 1941. Pripravte sa na svalnatých mužov

Asi nikoho neprekvapí, že aj kulturistika sa za posledných 80 alebo viac rokov veľmi vyvinula. V archívoch spoločnosti Pathé News*, priekopníka filmovej žurnalistiky, sme našli...

„Prvýkrát som sa odvážila obliecť si bikiny“: žena s krivkami odhaľuje svoje telo napriek kritike

Ľudia s pár kilami navyše sú terčom mnohých obviňujúcich a kritických pohľadov. V tejto toxickej situácii sa táto žena s krivkami rozhodla postaviť sa...
Verified by MonsterInsights