6 slávnych ľudí, ktorí záhadne zmizli a nikdy sa nenašli. Čo sa za tým ukrýva?

Každý rok zmiznú státisíce ľudí. Niektorí sa nájdu a majú šťastie, že sa môžu vrátiť k svojim blízkym. Iní sa jednoducho vyparia z povrchu Zeme a nezanechajú po sebe žiadnu stopu.

Tu je zoznam 6 slávnych ľudí, ktorí sa stratili a nikdy sa nenašli.

1. Joseph Pichler, detský herec z 3. a 4. časti filmovej série o Beethovenovi, sa stratil v roku 2006

Northern Lights Entertainment

Joseph David Wolfgang Pichler alebo Joe Pichler, sa narodil v roku 1987. Bol štvrtým z piatich detí. Joe sa s rodinou presťahoval do Los Angeles, keď mal šesť rokov, aby odštartoval svoju hereckú kariéru. Pracoval v niekoľkých reklamách a filmoch. Jeho najslávnejšou úlohou bola úloha Brennana Newtona v 3. a 4. časti filmovej série o Beethovenovi.

Joe sa na žiadosť svojej rodiny vrátil do svojho rodného mesta Bremerton vo Washingtone. Strednú školu ukončil v roku 2005 a plánoval návrat do Los Angeles, aby mohol ďalej pokračovať v hereckej kariére. Počas pobytu v rodnom meste získal Pichler prácu na plný úväzok v TeleTech ako telefónny technik.

Naposledy ho počuli 5. januára 2005 o 4:15 hod., v deň, keď zmizol. Pichlerovu Toyotu objavili o štyri dni neskôr za reštauráciou. Jeho rodina 16. januára podala správu o nezvestnej osobe. Aj keď polícia mala podozrenie, že ide o samovraždu, Pichlerovo telo sa nikdy nenašlo.

2. Michael Rockefeller, syn amerického viceprezidenta Nelsona Rockefellera, zmizol v roku 1961, keď bol na ceste do Papuy v Novej Guinei fotografovať Asmatov

https://www.instagram.com/p/BqaYoC-gu8B/?utm_source=ig_web_copy_link

Michael Clark Rockefeller bol tretím synom a piatym dieťaťom amerického viceprezidenta Nelsona Rockefellera. Bol tiež pravnukom Johna Davisona Rockefellera staršieho, ktorý bol jedným zo spoluzakladateľov spoločnosti Standard Oil. Michal v čase zmiznutia navštevoval Harvard a bol na výlete v Papue v Novej Guinei v Indonézii. Išiel tam fotografovať obyvateľov kmeňa Asmatov.

17. novembra 1961 boli Rockefeller a René Wassing (holandský antropológ) necelých 5 km od brehu, keď sa ich čln prevrátil. Podľa správ sa Rockefellerovi podarilo doplávať na breh. Bolo to však naposledy, čo bol videný živý. Ani po dvojtýždňovom hľadaní, ktoré zahŕňalo vrtuľníky, lode, lietadlá a tisíce ľudí, sa Rockefellera nepodarilo nájsť.

Jeho zmiznutie viedlo ku konšpiračným teóriám vrátane tej, že ho údajne zabili a zožrali kanibali. Michael Rockefeller bol vyhlásený za mŕtveho tri roky po jeho zmiznutí, v roku 1964.

3. Daniel Lind Lagerlof, známy švédsky režisér, scenárista a producent, zmizol počas natáčania v októbri 2011

Critic.de

Daniel Lind Lagerlof, ktorý je považovaný za jedného z najuniverzálnejších režisérov švédskej kinematografie a televíznej scény, zmizol 6. októbra 2011. V tom čase Lagerlof finalizoval miesto natáčania svojho pripravovaného filmu podľa kníh švédskej spisovateľky Camilly Lackbergovej prírodná rezervácia Tjurpannan.

Podľa teórie sa Lagerlof pošmykol na niektorých skalách a do mora ho vtiahli veľké vlny v tejto oblasti. Neexistujú však žiadni svedkovia. Nenašla sa žiadna stopa, takže v roku 2016 bol Lagerlof oficiálne vyhlásený za mŕtveho. Lagerlof sa zaslúžil o réžiu niekoľkých trhákov ako Beck a Johan Falk, Breaking Out, Making Babies a Miffo.

4. Jeden z najuznávanejších a najvplyvnejších básnikov 20. storočia, Weldon Kees, zmizol v júli 1955

https://www.instagram.com/p/CFfBAQgFkpl/?utm_source=ig_web_copy_link

Harry Weldon Kees, ktorý sa narodil v Beatrice v Nebraske 24. februára 1914, bol multitalentovaný človek. Kees bol básnik, maliar, novinár, literárny kritik, jazzový klavirista, dramatik, poviedkár a filmár. Aj keď jeho kariéra trvala len krátko, mnohí ho považovali za ligu ako bol John Berryman, Elizabeth Bishop a Robert Lowell.

Patril medzi vplyvných básnikov 20. storočia, ktorých tvorba sa stala inšpiračným zdrojom pre básnikov nasledujúcich generácií. Po návšteve svojich rodičov začiatkom júla 1955 sa Kees 17. júla večer vrátil späť do svojho domu. Kde sa nachádzal nasledujúci deň, je stále zahalené rúškom tajomstva. 19. júla 1955 bolo Keesovo auto objavené opustené na parkovisku pri moste Golden Gate v okrese Marin.

Kľúč od auta bol stále v zapaľovaní. Podľa jeho priateľov a známych sa Kees v dňoch pred jeho zmiznutím správal čudne a bol viditeľne znepokojený. Raz sa pokúsil spáchať aj samovraždu, ale nedokázal to. Aj keď sa špekulovalo, že si Kees nakoniec vzal život, jeho telo sa nikdy nenašlo.

5. Jimmy Hoffa, inšpirácia filmu The Irishman od Martina Scorceseho, zmizol v roku 1975

https://www.instagram.com/p/CLRS3ZMF8zC/?utm_source=ig_web_copy_link

James Riddle Hoffa, alias Jimmy Hoffa, bol prezidentom Medzinárodného bratstva jazdcov (IBT) 14 rokov od roku 1957 do roku 1971. Od svojho mladého veku Hoffa preukazoval dôvtip potrebný na to, aby bol vodcom. Už čoskoro sa stal odborovým aktivistom a do svojich dvadsiatich rokov sa stal dôležitou osobnosťou regionálneho bratstva IBT.

Hoffa sa zaslúžil o prijatie prvej národnej dohody o nákladnej doprave. Počas jeho pôsobenia IBT exponenciálne rástla v celej Amerike a stal sa najväčšou odborovou organizáciou s viac ako 2,3 miliónmi členov. Okrem jeho obrovského úspechu v skupine Teamsters mal Hoffa úzke spojenie s vtedajšími syndikátmi organizovaného zločinu. Hoffa dostal 13 ročný trest, za zasahovanie do rozhodovania poroty, sprisahanie a podvod.

Jeho trest znížil prezident Nixon pod podmienkou, že sa Hoffa už nebude venovať akejkoľvek únijnej činnosti až do roku 1980. Avšak 30. júla 1975 Hoffa za podozrivých okolností zmizol z reštaurácie v Detroite. Hoffa už nikto nikdy nevidel. V roku 1982 bol Jimmy Hoffa vyhlásený oficiálne za mŕtveho. Po rokoch sa počas vyšetrovania objavilo niekoľko konšpiračných teórií o Hoffovom zmiznutí a údajnej vražde. Ani jedna z nich však nebola dokázaná.

6. Gitarista a textár Richey Edwards z Manic Street Preachers zmizol pred 25 rokmi 1. februára 1995

https://www.instagram.com/p/CEljRKJAOHE/?utm_source=ig_web_copy_link

Richard James Edwards, alias Richey Edwards, bol hudobník, textár a gitarista v britskej indie rockovej skupiny Richey, ktorá sa preslávila vďaka temným a politicky motivovaným piesňam. Všeobecne sa považuje za mozog stojaci za prvými troma albumami skupiny, ktoré ich odlišujú od ostatných v ich generácii. Richey trpel sebapoškodzovaním, holdoval alkoholu, a to ešte skôr, ako vyšiel ich tretí album „The Holy Bible“. V tomto období začal byť posadnutý myšlienkou dokonalého zmiznutia.

Ráno 1. februára 1995 opustil Edward o 7:00 svoj hotel. Nechal za sebou všetky svoje veci a odišiel do Walesu. Od toho dňa už Richeyho Edwardsa nikto nevidel. Aj keď bol videný po celom svete, žiadne z podozrení sa nikdy nepotvrdilo. Richey Edwards bol v novembri 2008 vyhlásený za mŕtveho.

Zdroj

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “6 slávnych ľudí, ktorí záhadne zmizli a nikdy sa nenašli. Čo sa za tým ukrýva?”