Antigénové testy umyli a opäť ich použili. Otestovali nimi viac ako 10 000 ľudí

Kimia Farma, štátna farmaceutická firma Indonézie, je obvinená z opätovného používania vatových tampónov, ktoré sa používali na letisku v Medane pri testovaní cestujúcich. Polícia tvrdí, že pracovníci firmy tak zarobili až 125 000 dolárov.

Od decembra mali otestovať viac ako 9 000 cestujúcich. Dvojica indonézskych právnikov sa tak na základe podvodu rozhodla žalovať túto štátnu farmaceutickú firmu.

Minulý týždeň polícia zatkla päť zamestnancov spoločnosti Kimia Farma vrátane jej obchodného manažéra, ktorí boli obvinení z podvodu a opätovného používania už raz použitých testov na prítomnosť koronavírusu.

Vatové tyčinky mali prebaľovať priamo v kancelárii spoločnosti a následne ich posielať na medzinárodné letisko v Kualanamu, kde boli opätovne použité.

Ľudia v Indonézií sú pred odletom povinní preukázať sa negatívnym výsledkom testu.

Mnoho cestujúcich sa kvôli šetreniu času rozhodli využiť možnosť testovania priamo na letisku, no netušili, že im berú výter s použitými vatovými tampónmi. Letisko Kualanamu cestujúcim ponúkalo testy v spolupráci so spoločnosťou Kimia Farma, významnou farmaceutickou spoločnosťou a distribútorom liečiv, ktorá v roku 2019 vykázala ročný príjem 9,4 bilióna rupií, čo je približne 650 miliónov dolárov.

Zdroj: scmp.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsov, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Antigénové testy umyli a opäť ich použili. Otestovali nimi viac ako 10 000 ľudí”