Lekári jej kvôli riziku odporučili potrat, ktorý odmietla. Teraz má veľkú šťastnú rodinu!

Existuje mnoho párov, ktoré nesmierne túžia po dieťati no možné to nie je. Za jedno alebo viac detí by dali hocičo no nie každý má také šťastie. Oksana Kobeletska toho šťastia mala až príliš. Zo svojim manželom už mala trojročnú dcérku, keď zistila, že je opäť tehotná. To by nebolo nič zvláštne až na to, že to čo videli lekári na Oksaninom ultrazvuku ich prekvapilo a vystrašilo zároveň.

 

Z ultrazvuku zistili, že Oksana čaká až päť detí čo by prinieslo pre budúcu mamičku obrovské riziko. To sa Oksana odhodlala podstúpiť a napriek tomu, že jej lekári odporúčali potrat, deti priviedla na svet. Kvôli Oksanimu rizikovému tehotenstvu sa vytvoril tím lekárov, ktorí jej pomohli dostať jej deti na svet v 31. týždni tehotenstva cisárskym rezom.

Oksana popísala pôrod ako desivý ale rýchly, keďže pri pôrode asistovali traja ľudia. Deti sa volajú Denis, Daria, Vlad, Sasha a David a pár už mal tak šesť detí. No toto manželstvo už dlho netrvalo, keďže Oksanin manžel sa po šiestich mesiacoch zbalil a odišiel od nich. Podľa Oksany by toto manželstvo nevydržalo aj keby sa pätorčatá nenarodili.

Usmialo sa na nich šťastie

Našťastie pre Oksanu im starosta dal miestny byt a zriadil pre Oksanu a jej deti špeciálny fond. Život s pätorčatami a staršou dcérkou nebol jednoduchý. Deti kŕmila každé tri hodiny čo znamenalo to kým sa posledné dieťatko nakŕmilo to prvé už bolo opäť hladné. Problémy mala však aj z ich rozlíšením, keďže sa jej narodili 2 páry identických dvojčiat. So starostlivosťou o deti jej pomáha aj jej mama.

 

Bez pomoci sa nezaobíde

Zábava ani nebola, keď chceli ísť von na prechádzku. Oksana mala kočík len pre tri deti a dve tak nosila na sebe. Obliecť ich taktiež dalo zabrať. No našťastie v noci zaspávajú všetky deti spolu. Okrem mami musí využívať aj pomoc pestúnok bez, ktorých by to nezvládala tak ľahko. Napriek tomu všetkému ma svoje deti nesmierne rada a dodáva, že jej deti nekonzumujú sladkosti a práve naopak im najviac chutí mrkva a karfiol.

Čo si myslíte o Oksaninom rozhodnutí? Spravila dobre, že na potrat napriek rizikám nešla?

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Lekári jej kvôli riziku odporučili potrat, ktorý odmietla. Teraz má veľkú šťastnú rodinu!”