Pokúšala som sa schudnúť už niekoľko rokov, všetko bolo márne. Podarilo sa im to až vtedy, keď som zo stravy vylúčila tieto produkty

Mnoho žien sníva o ideálnej postave a neustále hľadá spôsob, ako tento sen dosiahnuť. Skúšajú rôzne diéty, cvičenie a dokonca sa uchýlia aj k „zázračným“ procedúram. Najčastejšie to funguje, ale stáva sa aj to, že vysnívaný pás nie a nie zmeniť sa a brucho ostáva v pôvodnom stave.

Nadbytok tuku v páse – to nie je len estetický problém, ale aj vážne nebezpečenstvo pre zdravie. Prítomnosť veľkého množstva viscerálneho (vnútorného) tuku môže spôsobiť mnoho zdravotných problémov. Zvýšené riziko ochorení, ako je diabetes, astma a onkologické ochorenia, ale aj skoršia mozgová príhoda.

вредные продукты

Nie je potrebná panika, pretože riešenie je jednoduchšie, ako sa zdá. Je potrebné len prehodnotiť svoju stravu a vylúčiť z nej najnebezpečnejšie produkty.

Múčne a cukrárenské výrobky

Toto bolo povedané viac ako raz, ale nikdy to nebude zbytočné, pretože tieto produkty sú hlavnými nepriateľmi vytúženej postavy. Prispievajú k nevyhnutnej tvorbe tuku v najzávažnejších oblastiach: na žalúdku, bokoch a v páse. Takéto výrobky zahŕňajú všetky pekárske výrobky, rovnako ako všetky druhy koláčov, sušienok ale aj chrumkavé vafle.

Aromatické a sladké pečivo sa okamžite rozštiepi, ale naše telo nie je schopné stráviť toľko energie v krátkom čase a z tohto dôvodu sa začne všetko ukladať vo forme tuku. Takéto výrobky nám nedávajú pocit nasýtenia, preto keď si dáme jeden koláč, čoskoro si vezmeme aj ten druhý, tretí… Zmrzlina, koláče a iné sladkosti neprinášajú telu žiadne výhody. Je potrebné vybrať si: sladkosti alebo krásny obvod pásu?

вредные продукты для похудания

Cukor

Taktiež neprispieva k vzniku tenkého pásu a mali by ste sa ho čo najrýchlejšie zbaviť. K tomu treba pristupovať s veľkou vážnosťou, preto je potrebné vylúčiť nielen cukor v jeho čistej forme, ale aj všetky výrobky, ktoré ho obsahujú.

Takéto výrobky zahŕňajú balené džúsy a jogurty s príchuťami. Ak nie je možné, aby ste sa cukru vzdali úplne, pokúste sa ho nahradiť medom (v malých množstvách).

отказаться от сахара

Soľ

Dávajte si pozor na množstvá skonzumovanej soli. Je to práve ona, ktorá zadržuje v tele vodu, čo môže spôsobiť opuch, ktorý vám nepridá ani na zdraví ani na kráse.

здоровое питание

Zemiaky

Mnohí zbožňujú opečené zemiaky, ale pre naše telo nie sú vôbec prospešné. Zemiakový škrob zvyšuje obvod pásu a brucha čo určite neprispieva k úbytku hmotnosti. V prípade, že sa ich nemienite vzdať, konzumujte ich len vo varenej forme a v malom množstve.

можно ли картофель при похудении

Biela ryža a krupica

V bielej ryži sa taktiež ukrýva škrob – nepriateľ plochého bruška. Nemusíte ju zo stravy úplne vylúčiť, stačí len znížiť jej množstvo konzumácie na 1x týždenne. Uprednostnite skôr hnedú ryžu, je omnoho užitočnejšia pre organizmus.

Čo sa týka krupice, je lepšie, ak ju vylúčite úplne, pretože zvyšuje vaše tukové zásoby a nedovolí vám schudnúť.

как быстро похудеть

Banány a hrozno

Ovocné plody sú bohaté na vlákninu, ktorá čistí telo od toxínov a škodlivých látok. Existujú však výnimky – banány a hrozno. Tieto plody sú veľmi kalorické a neprispievajú k úbytku hmotnosti. Je lepšie vybrať si radšej pomaranče, broskyne alebo jablká.

фрукты для похудения

Údeniny a konzervované jedlá

Tieto výrobky obsahujú neuveriteľné množstvo tuku a neprinášajú telu žiaden prínos. Je teda lepšie ich úplne opustiť. Do tohto zoznamu môžete pridať množstvo korenistých paradajkových omáčok a hlavne majonézy.

какие продукты исключить

Rýchle občerstvenie

Stačí zabudnúť na rýchle občerstvenie a jeho existenciu raz a navždy. Nielenže je neuveriteľne kalorické, ale taktiež spomaľuje metabolické procesy. Zosilňujú vaše chute a tak zjete oveľa viac, ako by ste mali. To všetko neprispieva k úbytku na hmotnosti a navyše škodíte aj vášmu zdraviu.

почему фаст-фуд вреден

Ak vám záleží na zdraví vašich blízkych, podeľte sa s nimi o tento článok!

zdroj:takprosto.cc

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Pokúšala som sa schudnúť už niekoľko rokov, všetko bolo márne. Podarilo sa im to až vtedy, keď som zo stravy vylúčila tieto produkty”