Otvorené priznanie predavačky: Týchto 10 vecí, ktoré (ne)robia zákazníci ich najviac vytáčajú!

O ľuďoch toho vieme veľa povedať aj podľa toho ako sa správajú k iným. Dôkazom toho, že mnohí ľudia sa na verejnosti naozaj nevedia správať je aj to ako sa chovajú pri bežnom nákupe.

Či už pred pandémiou alebo počas nej, si predavačky v obchodoch toho zažili až až a vľúdnosť či solidarita sa v mnohých ľuďoch neprebudila ani počas ťažšieho obdobia.

Ľudia aj napriek tomu stratili v sebe štipku spolupatričnosti a zamestnanci obchodov si nakoniec všetko “zlízli”. Na facebookovej stránke Priznania žien sa objavil zoznam 10-tich vecí, ktoré predavačky najviac vytáčajú. Súhlasíte?

“Som predavačka, robím v potravinách. Už mi idú na nervy vaše zdieľané meme o tom ako sa tvári predavačka. Upozorňujem, že túto prácu mám nadovšetko rada. V prvom rade sa chcem poďakovať zákazníkom, ktorí sa správajú slušne a vďaka nim je práca ešte krajšia,” začala na úvod  svoje priznanie vytočená predavačka.

Následne v 10-tich bodoch opísala nemiestne správanie ľudí, ktoré ju najviac zo všetkého vytáča. Predavačka si rozhodne servítku ústa nedávala no mnoho ľudí s ňou v komentároch súhlasilo.

Vráťte tovar tam odkiaľ ste ho zobrali 

“1. nemám problém sa vám pozdraviť, keď vstúpite do predajne, no ale aj vy sa môžete odzdraviť a nie kukať ako teľatá

2. tovar, ktorý si zoberiete a cestou si to rozmyslíte sa snažte vrátiť na miesto kde ste ho zobrali. Je fajn vrátiť chladené kuracie prsia späť do chladiaka a nie vložiť ich medzi cestoviny

3. robíme čo môžeme, ale ak tovar nemáme na predajni a ani v sklade, neskúšajte sa nasilu dotrepať do skladu, že si ho pohľadáte sami…

4. neposielajte deti kupovať alkohol a cigarety, nemôžeme im to predať.

5. nehovorte, že nás obdivujete, že dokážeme byť celý deň v respirátoroch, hlavne keď vy ten svoj máte pod nosom, alebo namiesto neho máte rúško, pričom stále platí, že v interiéroch sú povinné respirátory… resp. nemáte nič a aj po upozornení nás pošlete do pi*e a idete si svoje.”

Fotobanka s bezplatnými fotkami na tému 4k duvar kağıdı, alkoholický jablkový mušt, balon

Zdroj: pexels.com

Obchod nie je banka!

“6. nie, nemôžeme vám vrátiť peniaze za požitý tovar a tovar bez bloku. Ani za tovar, ktorý sme nikdy nepredávali a ani nepredávame

7. áno je to otrepaná sranda, že ste nasrali predavačku, keď ste za nákup v hodnote 1,35 zaplatili 100 eurovou bankovkou, ale naozaj nie vždy máme vydať (hlavne menšie obchody). Obchody nie sú banka!

8. nie, nie je to zadarmo keď mi to nechce prejsť cez pokladňu! Prosím už to pochopte…

9. zapamätajte si prosím odkiaľ ste zobrali nákupný košík alebo vozík a skúste ho tam aj vrátiť. Ďakujeme

10. viem, že to slovo je otrepaná fráza, ale je fajn odpovedať na pozdrav „dovidenia“.”

Shopping Carts, Grocery, Shopping, Grocery Shopping

Zdroj: pixabay.com

Celý status si môžete pozrieť tu:

Som predavačka, robím v potravinách. Už mi idú na nervy vaše zdieľané meme o tom ako sa tvári predavačka. Upozorňujem,…

Uverejnil používateľ Priznania žien Streda 5. mája 2021

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Otvorené priznanie predavačky: Týchto 10 vecí, ktoré (ne)robia zákazníci ich najviac vytáčajú!”