sobota, 27 júla, 2024

Príbeh: Syn minul všetky peniaze na svadbu, rodičov však nepozval

Pre rodičov je skutočnou tragédiou, ak im ich milovaný syn klame priamo do očí. Jedna vec je, ak dieťaťu v puberte nájdete vo vrecku krabičku cigariet. Avšak druhá vec je, ak už dieťa vyrastie a jeho klamstvá môžu mať vážne následky.

Vždy je ťažké počúvať o prípadoch, kedy sa deti hanbia za svojich rodičov z rôznych dôvodov.

Prečítajte si príbeh zo života…

Ako dieťa Andrej nepatril medzi najmúdrejších žiakov v triede, ale vždy dostával dobré známky. Nepoužíval na to inteligenciu ani vedomosti. Svojou prefíkanosťou jednoducho dokázal meniť názory svojich učiteľov.

Bolo by hriechom nedať tak dobrému chlapcovi dobrú známku, hoci nemal dostatok času na to, aby sa naučil báseň alebo dokázal účinnosť poučky. Rovnakej taktiky sa držal aj vtedy, keď sa jeho rodičia presťahovali do mesta a musel ísť na inú školu. A vždy sa mu to podarilo.

Keď vyrástol a odišiel na univerzitu, veci sa už prestali vyvíjať podľa jeho predstáv: zlé známky, akademické voľno, zlé vzťahy s ostatnými študentmi. Rodičia mu pomáhali, ako sa len dalo, dokonca mu dali peniaze na prenajatý byt a kurzy, aby sa zlepšil v problémových predmetoch.

person writing on brown wooden table near white ceramic mugunsplash

Rodičia svojho syna milovali a snažili sa mu všemožne pomáhať. Keď sa už peniaze stali veľkým problémom, rozhodli sa odísť späť na dedinu. Povedali si, že práca na záhrade im naozaj chýbala, najmä preto, že už boli v dôchodkovom veku a podobne. V skutočnosti však bol život na dedine lacnejší a práce bolo omnoho viac.

Medzitým si našiel nevestu. Je to pekná, bystrá žena, ktorá pozná svoju vlastnú hodnotu. Jej otec vlastní sieť ziskových pizzerií ​​a sama Lina je v skutočnosti veľmi závideniahodnou nevestou. Otec Sergej je skeptický voči svojmu budúcemu zaťovi a neberie ich vzťah príliš vážne.

V nekonečných pokusoch potešiť svoju vášeň ju náš hrdina vodí do reštaurácií, šepká jej do uší sľuby o skvelom živote a hovorí, ako ju bude navždy milovať. Kto by odolal, však? Ale mu povie, že sa nevydá,  ak nebude mať pompéznu svadbu, ako v populárnych hollywoodskych filmoch.

Asi raz za mesiac, Andrej vždy prišiel navštíviť s navštíviť svojich rodičov. S darčekmi. V skutočnosti to bolo takmer vždy niečo lacné, ale mama a otec boli nadšení, veď ich synovi sa darí! Avšak vždy pred odchodom si od nich popýtal nejaké tie peniaze na život, jedlo a niečo na oblečenie. V skutočnosti všetky tieto peniaze smerovali na drahý „zoznam želaní“ jeho snúbenice.

A potom jedného dňa Andrej opäť prišiel k svojim rodičom.

Povedal im, majitelia bytu, v ktorom býva, sa úplne zbláznili. Chceli ho vyhodiť na ulicu a rozčuľovalo ho, že každý chce len peniaze. -Pamätáte si, ako ste povedali, že mi odkladáte peniaze na byt? Mohol by som si tie peniaze doložiť k s svojim a kúpim si niečo poriadne.

person holding 100 euro billunsplash

Po malej rodinnej rade sa rodičia rozhodli, že mu tie peniaze dajú. Koniec koncov, syn už má 26 rokov. Nemôže sa z neho predsa stať bezdomovec. Dali mu všetko, čo mali, až do posledného centa. Neľutovali to.

V meste však tieto peniaze čakal iný osud. Prvým krokom bola kúpa prsteňa. Za veľa peňazí, pretože Line vyhovuje len to najlepšie. Potom Andrej zložil zálohu za krásnu banketovú sálu a peknú kyticu kvetov. Prišlo požiadanie o ruku. Linin otec nebol veľmi nadšený, ale snažil sa byť zdržanlivý. Raz dokonca objal svojho budúceho zaťa.

Andrej sa choval čo najzdvorilejšie a snažil sa všetkým vyhovieť. Rýchlo odpovedal na otázky týkajúce sa štúdia, priateľov a práce. Vtipkoval a znalosť etikety mu prišla vhod. Keď sa ho pýtali na rodičov, pokrčil plecami a smutnou tvárou povedal, že je sirota. A na konci večera požiadal Linu o ruku.

silver-colored ring on boxunsplash

Bez toho, aby vôbec otvorila krásnu šperkovnicu so zamatom a prsteňom vo vnútri, sa Lina celá začervenala. Otočila sa a zutekala do svojej izby na druhom poschodí domu.

Budúci svokor lenivo vstal zo stoličky a zavolal ho porozprávať sa na čerstvý vzduch.

– Počuj, Andrej. Pochopil som, že si šikovný človek a vieš, ako v živote preraziť. Je to dobré. Ale Lina už má snúbenca, vybral som jej ho sám. Má peniaze, ale ty nie a to je zlé. Nezaujíma ma, ako si vyštudoval a akou rukou musíš udržať nôž. Aj ja pochádzam z dediny, ale s Linou si sa prepočítal.

Hľadiac na upadajúceho mladého muža, si Sergej poškriabal hlavu.

– Pozri, nebuď smutný. Vidím, že si cestovateľský typ. Chceš, aby som ti vybavil prácu donáškara? Platba za kus: koľko popracuješ, toľko zarobíš. Zákazníci majú radi dobre vychovaných ľudí, takže určite ťa neminie ani tringelt. Súhlasíš? Za rok sa z teba stane slušný človek, za to ti ručím!

 

Zdroj: takprosto.cc

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights