sobota, 27 júla, 2024

Spoveď ženy, prečo nikdy nechcem mať deti. 7 dôvodov, prečo mnohé slovenské rodiny nemajú deti

Raz som cestovala s mladou mamičku a jej dieťaťom v kupé. Pozrela som sa na ňu, aká je vyčerpaná aj na to ukričané dieťa a uvedomila som si, že nechcem deti, bodka. Táto myšlienka o materstve mi naháňala hrôzu.

Mnohí príbuzní a priatelia ma obviňujú, že som sebecká, unavujú ma svojimi radami a rodičia sa modlia za to, aby mali vnúčatá. Rozhodla som sa bližšie venovať tejto téme a zistila som, že je viac ľudí na tomto svete, ktorí zdieľajú toto presvedčenie. Prečo je tomu tak ?

 

Rodina bez detí – 7 príčin

  1. Nedostatok materinského pudu

Musí sa uznať, že u niektorých žien, sa túžba mať dieťa neprebudí ani po 30-tke. To však neznamená, že ich nemajú rady a majú averziu voči tehotenstvu. Jednoducho sú šťastné aj bez potomkov.

  1. Problémy s financiami

Najznámejší argument. Keď sotva vychádzate s peniazmi, je potrebné porozmýšľať, či sa budete môcť postarať o dieťa. Niektoré mladé páry vedia, že si ho nemôžu dovoliť a radšej sa venujú kariére. Ak sú úspešní, myšlienka na dieťa sa po čase vytráca a nastane okamih, kedy sa rozhodnú nemeniť svoj doterajší život ani v budúcnosti.

  1. Neplodnosť

Niekedy sa za neochotou a negatívnym postojom mať detí skrýva neplodnosť jedného z partnerov. Vaša kamarátka môže napríklad tvrdiť, že materstvo nie je vôbec pre ňu, ale neskôr sa zistí, že sa už niekoľko rokov lieči na neplodnosť.

  1. Ťažké detstvo

Trauma z detstva alebo zlý vzťah s mamou či otcom často vedie k negatívnej predstave stať sa matkou.

 

  1. Strach zo zodpovednosti

Niektoré ženy sú tak infantilné, že úloha matky je pre nich príliš vážna a nepredstaviteľná. Pre nich je dôležitejšie dopriať si všetky rozmary a keďže nie sú schopné robiť vlastné rozhodnutia, nechcú niesť žiadnu zodpovednosť a riešiť iné problémy.

  1. Mať po boku toho nesprávneho

Áno, aj to je dôvod. Nikto nechce ostať sám s dieťaťom v náručí a strach z budúcnosti nás dokáže priviesť do tohto štádia.

  1. Strach z pôrodu

Panika z tejto udalosti je oprávnená. Niekto môže mať zlú dedičnosťou, trpieť ochorením alebo mať slabší organizmus. Ďalším faktom je strach zo zmeny postavy po pôrode. Tento strach dokáže ženy jednoducho prinútiť nemať deti.

 

Myslíte si, že žena je predurčená porodiť dieťa, alebo je to súkromná vec každej jednej? Podeľte sa o vaše názory v komentároch!

zdroj:takprosto.cc

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights