Počuli ste už o funkčnej vode? Nabije vás poriadnou dávkou energie a osvieženia!

Ak nám počas dňa dôjde energia, siahneme po káve, čokoláde alebo energetickom drinku. Teraz je tu ale okamžitá vzpruha z prírody. Funkčná voda hydratuje a zároveň vás naštartuje ako dve kvalitné espressá.

Tiež patríte k tým ľuďom, ktorí bez rannej šálky kávy fungujú len na 25 %? Niet divu. Väčšina z nás začína deň šálkou voňavej čiernej tekutiny, ktorej účinok sa prejaví už za pár minút. A deň sa môže začať. Potom prídu na rad rokovania, počas ktorých sa podáva káva, stretnutie s priateľmi pri kávičke, a keď večer ešte potrebujeme rýchlo dokončiť prácu, nabijeme sa ďalšou kávou alebo energetickým drinkom.

Ako nás kofeín povzbudí?

Kofeín je alkaloid, ktorý sa prirodzene vyskytuje v prírode. Svojou schopnosťou stimulovať centrálnu nervovú sústavu zvyšuje našu pozornosť a odbúrava pocit vyčerpanosti. Okrem toho mierne zvyšuje tlak, nakopne metabolizmus, zlepší sústredenosť. Počas tréningu aktivuje svalové vlákna, čím prispieva k zvýšeniu sily a vytrvalosti a súčasne zlepšuje odbúravanie tukov. Odporúča sa neprekročiť dávku 400 mg kofeínu na deň, čo sú približne štyri šálky kávy. Väčšie množstvo kávy zaťažuje žalúdok, môže spôsobovať nervozitu a navyše len málokto dodržiava pitný režim, ktorý znamená 1 pohár vody na každú šálku kávy.

Silná ako dve espressá

S funkčnou vodou sa nemusíte obávať ani nedostatku energie, ani dehydratácie. Funkčná voda Tchibo Coffizz v sebe spája osvieženie čerstvej vody s funkčnými benefitmi zelených kávových zŕn 100 % Arabicy. Na rozdiel od umelých energetických nápojov tak ponúka číru silu prírody bez zbytočnej záťaže žalúdka. A dáme ruku do ohňa, že chuť kofeínovej vody Tchibo Coffizz vás zaručene prekvapí. Keďže kofeín v nej nie je nositeľom chute, s príchuťou marakuje alebo citróna s mätou si ju obľúbia aj tí, ktorým káva príliš nevonia. Pokiaľ si strážite líniu, je táto jemne sýtená voda pre vás ideálna: kofeín dokáže nabudiť metabolizmus a obsahom cukru je voda Tchibo Coffizz blízka minerálnym vodám a nie sladeným limonádam.

Vďaka praktickému baleniu v pollitrovej fľaši tak máte svoj povolený doping stále so sebou, či už idete na dlhú cestu autom, vysokohorskú turistiku, na prechádzku s dieťaťom a hanbu vám nespraví ani ako nápoj podávaný na mítingoch. Funkčnú vodu Coffizz od Tchibo si jednoducho zamiluje každý!

 

Foto: Unsplash – Peter Conlan, Tchibo

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Počuli ste už o funkčnej vode? Nabije vás poriadnou dávkou energie a osvieženia!”