Poloha počas spánku, môže ovplyvniť váš príjem. Pozrite sa ako

Naša poloha počas spánku nám nehovorí iba to, či sa zobudíme s bolesťami chrbta. Ako sa ukázalo, mohla by mať vplyv aj na ďalšiu dôležitú súčasť nášho života, náš príjem.

Podľa prieskumu, ktorý uskutočnil OnBuy, majú ľudia s vyššími príjmami obľúbenú určitú polohu počas spánku. To isté platí aj pre ľudí s nízkym príjmom.

Radi by sme sa s vami podelili o výsledky toho výskumu, aby ste vedeli, či potrebujete zmeniť polohu počas spánku, alebo nie.

Nie všetky polohy počas spánku sú obľúbené u osôb s vysokými príjmami

Spoločnosť OnBuy sa rozhodla zistiť, či by naša poloha počas spánku mohla ovplyvniť náš príjem. OnBuy’s Furniture Department sa zúčastnilo prieskumu 5 438 pracujúcich ľudí a zistila zaujímavé spojenie. Prieskum ukázal, že najbežnejšou pozíciou pri spánku je „poloha dieťaťa“, pričom 3 z 10 ľudí pripustilo, že takto radi spia.

Na druhom mieste bol „objímač vankúšov“ a na treťom „voľný pád“. Ich výskum sa prehĺbil a ukázal, ako sa výsledky menia, keď sú členené podľa platu. Osoby, ktoré zarábali viac uprednostňovali polohu „voľný pád“, zatiaľ čo osoby, ktoré zarábajú menej, majú tendenciu voliť „polohu dieťaťa“ a „objímač vankúšov“.

„Voľný pád“

OnBuy rozdelil údaje do horných 10% osôb, ktoré zarábajú najviac čo ukázalo, že tí, ktorí spia v polohe „voľný pád“,

sú s najväčšou pravdepodobnosťou úspešní v práci. Podľa prieskumu 29% tých, ktorí zarábajú viac ako 75 000 dolárov ročne, pripúšťa, že uprednostňujú túto pozíciu.

Napriek tomu, že je to veľmi obľúbená poloha na spanie, verí sa, že „voľný pád“ nie je ideálny pre kvalitný spánok.

Aj keď spánok na bruchu môže znížiť chrápanie, škodí vašej chrbtici a krku.

„Vojak“

Na druhom mieste pre najlepšie zarábajúce osoby bola pozícia „vojak“, ktorú uprednostnilo 23% tých, ktorí sa zúčastnili prieskumu. Máme však ešte ďalšie dobré správy, pretože táto poloha je pre nás veľmi dobrá. Nedochádza k neprirodzenému ohybu chrbtice, čo znižuje pravdepodobnosť bolesti chrbta.

„Poloha dieťaťa“

Podľa prieskumu je „poloha dieťaťa“ ďalšou pozíciou, z ktorej by ste mohli mať úžitok. Je to celkovo najpopulárnejšia poloha na spanie, ale spí v nej iba 21% ľudí z vyššej príjmovej kategórie, čo ju umiestňuje na tretie miesto. Je to pre nás tiež pravdepodobne najlepšia pozícia, pokiaľ ide o kvalitu spánku. Môže tiež znížiť možnosť chrápania a je vynikajúca pri bolestiach krížov a počas tehotenstva.

„Objímač vankúšov“

 

Na štvrtom mieste je „vankúšový objímač“, poloha, ktorá je obľúbená pre 13% finančne úspešnejších ľudí.

„Mysliteľ“

Piate miesto patrí „mysliteľovi“, ktorú uprednostňuje iba 9% ľudí s vyššími príjmami. Všeobecne je to pohodlná poloha a odporúča sa dať si medzi kolená vankúš, ktorý uvoľní stres v chrbte a zabráni akejkoľvek bolesti.

„Hviezdica“

„Hviezdica“ je na šiestom mieste, iba 2% ľudí majú radi túto spánkovú polohu. Nie je najpohodlnejšia, pretože môže zaťažovať chrbát. Aby ste tomu zabránili, odporúča sa dať si pod kolená vankúš.

„Hviezdny hráč“

Na siedmom mieste je pozícia „hviezdny hráč“. Nepatrí medzi najobľúbenejšie, uprednostňujú ju 2% ľudí s vysokými príjmami z prieskumu.

„Kmeň“

Nakoniec je tu poloha „kmeň“. Táto spánková poloha vyzerá trochu strnulo a účastníci prieskumu ju nezvýhodňovali, pretože ju uprednostňuje iba 1% opýtaných, ale má svoje výhody. Táto poloha udržuje náš krk a chrbát v jednej línii. Je to skvelá poloha pre ľudí, ktorí v týchto oblastiach trpia bolesťami.

Úlohu v našom príjme môže hrať aj množstvo času, ktoré trávime spánkom

Podľa prieskumu OnBuy’s zamestnanci spia v priemere 6 hodín a 36 minút počas pracovných dní, pričom iba 1 z 2 spí 8 hodín. Po kategorizácii odpovedí v prieskume na ľudí s vyššími a nižšími príjmami spoločnosť OnBuy zistila, že tí, ktorí zarábali najviac, spali v priemere 6 hodín a 58 minút, čo je o 22 minút viac ako u osôb s nízkym príjmom.

Prieskum spoločnosti OnBuy tiež zistil, že priemerný zamestnanec sa prebúdza v pracovný deň o 7:06 h. Avšak tí, ktorí zarábajú najviac, sa budia o 6:42 h.

Zdroj
Zdroj foto: www.unsplash.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Poloha počas spánku, môže ovplyvniť váš príjem. Pozrite sa ako”