Tip: Ako sa zbaviť šedín z pohodlia domova

Šedivé vlasy sa považujú za jeden z najzrejmejších znakov starnutia. Prezradia náš vek, aj keď na tvári nemáme ani len jedinú hlbokú vrásku! Ku kaderníkom tak neustále chodia klienti s jedinou otázkou: Ako sa zbaviť šedivých vlasov?

Bohužiaľ, zbaviť sa sivých vlasov raz a navždy je absolútne nemožné. Môžete to však skryť! Alebo to urobte minimálne nápadným. A preto nie je vôbec potrebné otráviť pokožku hlavy amoniakom alebo míňať rozprávkové sumy.

woman in brown bra and brown pants standing on gray concrete pathway during daytimeunsplash

Ako sa zbaviť šedín pomocou čaju

Priemerný vek, kedy sa na našej hlave začínajú objavovať sivé vlasy, je približne 40 rokov. Šedivenie vlasov v ešte skoršom veku možno pripísať rôznym faktorom. Jedná sa hlavne o stres a nedostatok vitamínov (najmä skupiny B). Aj napriek tomu sa nemusíte ponáhľať do obchodu s farbami na vlasy.

Radšej si urobte šálku čaju. Nie je to vtip! Ide o cenovo dostupný produkt, ktorý je v každej domácnosti a pomôže vám udržať si mladistvý vzhľad.

Po prvé, sivé vlasy nie sú vôbec sivé aj zvnútra. V skutočnosti sú priehľadné, no lom svetla im dáva popolavú farbu. Ak sú vlasy naplnené pigmentom (čo sa stáva počas farbenia), farba sa zmení.

Existuje veľa prírodných farieb, medzi ktorými je hena najobľúbenejšia. Prečo, keď si môžete vlasy len umyť čiernym čajom? Obsahuje tmavý pigment, ktorý bude pôsobiť ako farba.

Čo na to potrebujete?

  • 6 pl čierneho čaju
  • 3 litre vody
  • 3 pl jablčného octu

Postup

Čaj uvarte v troch litroch vriacej vody a nechajte ho odstáť, kým úplne nevychladne. Potom tekutinu preceďte, aby ste odstránili všetky čajové lístky. Čajové lístky zohrejte na telesnú teplotu a pridajte jablčný ocot. Ocot bude pôsobiť ako fixátor.

clear glass mug with brown liquidunsplash

Nalejte čajový nálev do misky a začnite procedúru. Opláchnite si vlasy v sprche, aplikujte na ne nálev proti šedinám a nechajte pôsobiť 15 minút. Opierajte sa o umývadlo a pomocou hrnčeka alebo naberačky si zalejte vlasy a pomasírujte pokožku hlavy. Po tom si presušte vlasy fénom a uterákom.

Keďže ide o 100% prírodný produkt, nie je potrebné ho oplachovať. Postup je nutné opakovať počas každého šampónovania.

woman standing near body of water during daytimeunsplash

Tmavý pigment postupne začne vypĺňať vlasy a farbiť ich. Do dvoch týždňov si všimnete výrazný rozdiel a samotné pramene vlasov získajú zdravý vzhľad a príjemný odtieň. A najlepšie na tom je, že pri pravidelnom „farbení“ čajom nemusíte chodiť každý mesiac ku kaderníkovi! Zdieľajte tento článok s ľuďmi, ktorí už dlho hľadali spôsob, ako skryť svoje šediny bez použitia farby.

Zdroj: sovkusom.ru

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Tip: Ako sa zbaviť šedín z pohodlia domova”