sobota, 27 júla, 2024

Milované aj nenávidené slovenské reality šou: Výpovedná hodnota nulová no aj tak to radi pozeráme

Všetci dobre vieme že “reality šou” dosť často o realitu ani nezakopnú a fungujú na veľmi prepracovanom scenári. Veď, kto by pozeral šou, kde by sa nič nedialo? Drámy a nečakané zvraty ako z telenoviel lákajú ľudí a tým pádom zvyšujú aj sledovanosť.

Síce si o väčšine reality šou myslíme svoje no aj tak ich väčšina z nás sleduje aj v repríze. Aj takto sa dá zaspomínať na často vtipné momenty, ktoré sa zapísali do našich pamätí a ostanú tam asi navždy. Pozeráte ich aj Vy?

 

# 1  Farma

Táto takpovediac úspešná šou sa tohto roku dočkala už dvanásteho pokračovania, ktoré dostalo prívlastok Mesto verzus dedina. Ak túto reality šou sledujete od úplných začiatkov určite ste si všimli ako sa každým pokračovaním zvyšuje štandard pre súťažiacich. Tí prví nemali snáď dokopy nič a všetko si museli vlastnoručne postaviť.

V tejto najnovšej majú na predošlé pomery luxusné postele, vybavenie kuchyne a dokonca aj bazén. Okrem toho je šou známa ale aj kritizovaná za drámy a sexuálne radovánky nezdržanlivých “farmárov”. Ale veď oni vedia čo robia – sex predáva.

 

# 2  Svadba na prvý pohľad

Začiatkom tohto roka nás čakala novinka – Svadba na prvý pohľad. Už z názvu je známy koncept tejto šou, skupina odborníkov tak pomocou vedy dala dokopy 3 páry, ktoré sa stretli až na svojej svadbe. Opäť šou plná drámy a nečakaných skutočností čo sa o sebe páry na svadobnej ceste dozvedeli. Určite si spomínate na prvý pár, Gabiku a Stana, na ktorom ste sa pobavili určite neraz. Čerešničkou na torte bol pár Lucia a Ivan, ktorý bol plný žiarlivostných scén. Poslednou kvapkou pre Ivana určite bol fakt, že Lucia v minulosti natočila veľmi šteklivé zábery.

 

# 3  Mama ožeň ma

Táto úžasná reality šou bola zameraná na hľadanie lásky, pre mužov, ktorý v nej toľko šťastia nemali. Preto si na pomoc zavolali kamery, zopár dám, ktoré im padli do oka a mamu, ktorá im nevestu musí schváliť. Takéto spolunažívanie “na kope” a okaté predbiehanie sa v dvorení častokrát prinieslo vtipné momenty. Kto by zabudol na Andreja, ktorý naprogramoval nový počítačový operačný systém či náruživú Alenku, ktorá nenechávala nič na náhodu a o Romanka javila obrovský záujem hneď od začiatku.

# 4  Zámena manželiek

Ako už napovedá názov, v tejto šou sa na istý čas v dvoch domácnostiach vymenia manželky, ktoré dostanú na starosť dočasných manželov a deti. Ako ste si mohli všimnúť, obe rodiny pochádzali z rôznych pomerov a to dodalo šou tú drámu, ktorá je pre sledovanosť nápomocná. Bezpochybne Vám v pamäti utkvel Jožo, ktorý sa vďaka účinkovaniu v šou stál internetovým fenoménom. Musíte usúdiť aj sami, že jeho hlášky nikdy nezostarnú!

 

# 5  Farmár hľadá ženu

Koncept tejto šou je opäť jednoduchý, osamelí farmári si hľadajú tú pravú, ktorá sa nebojí ani práce na statku. Tak ako aj v inej reality šou aj tu ide o sledovanosť a tak sa pred kamery dostali ženy rôznych pováh (aj výzorov), čo často rozprúdilo krv v žilách ich vyvolenému. V pamäti bude aj tak najviac rezonovať svojská Martinka z Turca, ktorá už síce nie je medzi nami no pamätať si ju budeme vďaka osobitej móde a jej vyjadrovaniu.

 

BONUS: Zlatá maska

Táto novinka pre Slovensko sa nestretla s veľkou prívetivosťou. Už od prvého vysielania je šou na sociálnych sieťach zaplavená vlnou kritiky. Či už to je tým, že ľudí, ktorých tipujú, že sa pod maskou skrývajú mnoho divákov ani nepozná.

Nehovoriac ani o “škandále”, keď porotkyne nespoznali ani účinkujúceho samotného. Pod maskou Pandy tak bol známy bojovník MMA, Karlos Terminátor Vémola. Porotkyňa Verešová si ho poplietla z Attilom Véghom (ktorý ho v “Zápase storočia” porazil). Pani Bohdalová, ktorá bola tiež v porote, pre zmenu ani nevedela o koho ide. V skutku netušíme čo je horšie.

 

Sledujete aj Vy reality šou? Ktorá je Vaša najobľúbenejšia?

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights