Španielsko: Mladého gaya dobila skupinka mužov až do bezvedomia. V nemocnici svojím zraneniam podľahol

Samuel Luiz, 24-ročný ošetrovateľ bol v sobotu ráno napadnutý v Galícii. Zatiaľ čo polícia incident stále vyšetruje, jeho priatelia a priaznivci tvrdia, že Samuel sa stal obeťou homofóbneho útoku.

Luiz opustil nočný klub v meste A Coruña, kde bol so svojimi priateľmi. Keď si išiel zavolať, dostal sa do slovnej potýčky s okoloidúcimi, ktorí ho obvinili z toho, že si ich natáča na telefón. Muž sa im snažil vysvetliť, že bol na videohovore, no aj napriek tomu ho napadol jeden muž.

Žiaľ, netrvalo dlho a muž sa vrátil s ďalšími 12 kamarátmi, ktorí ho bili dovtedy, kým nebol v bezvedomí. Na následky tejto bitky zomrel neskôr v nemocnici.

Útok podnietil tisíce ľudí k pochodu po celom Španielsku. Požadujú spravodlivosť a lepšiu ochranu ľudí LGBTQ komunity.

Pedro Sánchez, španielsky predseda vlády, odsúdil zabitie mladého muža.

„Som presvedčený, že policajné vyšetrovanie čoskoro nájde tých, ktorí zavraždili Samuela, a objasní, čo sa stalo,“ napísal na Twitteri. „Bol to šialený a nemilosrdný čin. Pokiaľ ide o ľudské práva a slobody, neurobíme krok späť a Španielsko nebude tolerovať takéto prejavy násilia.“

Zdroj: vice.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Španielsko: Mladého gaya dobila skupinka mužov až do bezvedomia. V nemocnici svojím zraneniam podľahol”