Makko-ho: Japonské cvičenie gejší, s ktorým sa dožili vysokého veku v dobrom zdraví

Každý z nás by chcel nájsť jednoduchý a efektívny spôsob, ako sa udržať v dobrej fyzickej forme. Jeden z takýchto spôsobov vznikol v Japonsku v roku 1933 s názvom Makko-ho.

Makko-ho je druh cvičenia, ktorá nemá žiadne kontraindikácie. Pozostáva zo štyroch základných cvikov, ktoré pomáhajú narovnať chrbticu, obnoviť pohyblivosť kĺbov v nohách nôh, stimulovať krvný obeh, zlepšiť metabolizmus, posilniť imunitný systém a zastaviť starnutie organizmu.

Ak si teda chcete zlepšiť svoje zdravie, osvojte si niektoré z týchto cvikov a začnite sa cítiť lepšie vo svojom tele.

Komplex teda pozostáva zo štyroch cvikov, ktoré zvládne takmer každý, bez ohľadu na úroveň fyzickej zdatnosti. Počet sérií pri každom cviku sa začína na čísle tri a postupne sa zvyšuje na desať.

Cvik č. 1

Posaďte sa na podlahu a narovnajte chrbát. Kolená ťahajte do strán, spojte chodidlá a posuňte ich bližšie k sebe. Zatvorte chodidlá dlaňami. Pri výdychu sa pomaly predkloňte a pokúste sa hlavou dotknúť podlahy. Potom sa rovnako pomaly pri nádychu vráťte do východiskovej polohy.

Cvik č. 2

Sadnite si rovno s nohami vystretými pred sebou. Pritiahnite chodidlá k sebe a ucítite, ako sa svaly na vašej holeni naťahujú. Bez toho, aby ste dvíhali nohy z podlahy alebo ohýbali kolená, pri nádychu sa mierne predkloňte a chrbát držte vystretý.

Cvik č. 3

Sadnite si rovno a roztiahnite nohy čo najviac do strán. Ťahajte špičky smerom k sebe. Bez toho, aby ste dvíhali nohy zo zeme alebo ohýbali kolená, sa jemne predkloňte. Chrbát majte vystretý. Potom sa pomaly zodvihnite do východiskovej polohy.

Cvik č. 4

Sadnite si na kolená. Trup dajte medzi päty, chrbát držte vystretý. S výdychom sa jemne predkloňte a podopierajte telo predlaktím.

Potom v ľahu vytiahnite ruky nad hlavu. Pokúste sa úplne uvoľniť každý sval. Zamerajte svoju pozornosť na dýchanie. Pravidelne a zhlboka dýchajte a zostaňte v tejto polohe jednu minútu. Potom sa plynule vráťte do východiskovej polohy.

Svaly si na to neskôr zvyknú ale je dôležité, aby vám cviky nespôsobovali bolesť. Postupom času budete schopní vykonávať každé cvičenie s plným nasadením.

 

Zdroj: sovkusom.ru

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Makko-ho: Japonské cvičenie gejší, s ktorým sa dožili vysokého veku v dobrom zdraví”