Prečo sa známa žena rozhodla ukázať celému svetu svoje fúzy? MALA NA TO NAJLEPŠÍ DÔVOD

Ženy sa zvyčajne oveľa viac zaujímajú o svoj vzhľad ako muži. Vždy na sebe hľadajú nejaké chyby: buď ich postava nie je ideálna, trápi ich nechcené ochlpenie, nevedia sa zbaviť pupienkov či rôznych jaziev.

Akákoľvek maličkosť im dokáže naštrbiť sebavedomie a vytvoriť tak veľa komplexov. Kde sa to všetko berie?

Veď ľudia kedysi chodili v mamutích kožiach, pričom netušili, čo je hydratačný krém alebo riasenka.

Prírodná krása bola to, čo si cenili. A hoci sa o prirodzenej kráse začína hovoriť čoraz viac, z nejakého dôvodu to stále neznamená, že ženy by mali menej komplexov.

Prirodzená krása očami Joanny Kenny

Čoraz viac žien prichádza na to, že všetky ideály krásy sú len fikciou, ktorú si niekto vymyslel.

Sme zvyknutí na to, že na internete vidíme toľko žien s dokonalou žiarivou pleťou a vyšportovanou postavou, že náš vlastný odraz v zrkadle nám spôsobuje pocity menejcennosti a automaticky sa chceme porovnávať.

 Žiaľ, náš mozog ignoruje skutočnosť, že väčšina fotografií na sociálnych sieťach má špeciálne filtre, s ktorými vyzerá všetko ako z rozprávky.

„Stačilo,“ povedala blogerka Joanna Kenny, ktorá každý deň na svojom Instagrame ukazuje tisíckam fanúšikov, čo je to prirodzenosť.

Vie, čo je to nedodržiavanie štandardov krásy a ako to môže znížiť sebavedomie ženy. Ako kozmetička sa stretáva s mnohými ženami, ktoré bojujú so všelijakými vecami, kvôli ktorým pochybujú o svojej príťažlivosti. Tvrdí, že by sme sa mali prestať snažiť o to, aby sme zapadali do ideálov krásy ostatných ľudí.

„Čoraz viac sa stretávam s ľuďmi, ktorí chcú mať rovnako dokonalú pleť bez pórov ako ich filter na sociálnych sieťach. Táto skreslená predstava o tom, ako by mala pokožka vyzerať, vytvára nedosiahnuteľné ciele v starostlivosti o pleť.

Neberie sa do úvahy žiadny pokrok, pretože koža stále nevyzerá ako na fotografii s filtrom. Je mojou zodpovednosťou splniť očakávania a pripomenúť ženám, že majú póry, nie nedostatky.“

Joanna neváhala ukázať svetu svoje fúzy

Z nejakého dôvodu sa v mysliach žien usadila myšlienka, že všetky chlpy na tele, okrem vlasov na hlave, sú nežiaduce.

Chĺpky na tvári sú pre niektoré ženy úplnou katastrofou a hanbou. Joanna Kenny obhajuje postoj, že nie je vôbec potrebné odstraňovať chĺpky na tvári, prípadne na iných častiach tela. Všetko závisí len od vášho pohodlia a vnímania vlastného tela.

„Aby ste vedeli vnímať svoju ženskosť, nemusíte si odstraňovať chĺpky na tvári. Ženy aj v roku 2021 sú stále do značnej miery závislé od toho, ako veľmi sú priťahované mužmi. Chcem, aby sa ľudia rozhodovali o svojom tele bez strachu, že budú súdení inými.“

Joanna vidí v odmietaní odstraňovania chĺpkov iba výhody. Kedysi mala veľmi problematickú pleť a odstraňovanie chĺpkov to len zhoršovalo.

Prirodzená krása a filtre

Vývojári filtrov dosahujú nemalé zisky. Čo ale získajú ľudia týmito filtrami? Komplexy a neustále sebabičovanie kvôli tomu, že nevyzeráme ako na fotografiách s filtrom. Joanna Kenny odporúča ľuďom, aby prestali používať filtre.

Nie sú to predsa naše skutočné tváre, je to len maska, akési klamanie seba aj ostatných. Ak sa navyše začnete porovnávať so svojimi vlastnými fotografiami, okamžite prestaňte. Najlepšie urobíte, ak okamžite vymažete všetky filtre a zabudnete, že existujú.

Ženy nie sú stvorené na to, aby sa páčili druhým

Joanna sa nehanbí za to, že jej pleť môže byť začervenaná alebo pokrytá akné. Je ale skutočná, nie je to žiadna maska z Instagramu. „Existujú ľudia, ktorí bojujú s akné alebo chĺpkami na tvári. Keď si prečítajú negatívne komentáre na svoju osobu, dospejú k záveru, že sa nevedia prijať takí, akí v skutočnosti sú.

Nezaujíma ma, ak ma muži budú považovať za menej príťažlivú osobu. Nerobím rozhodnutia o svojom tele, len aby som potešila ostatných.“

Takto sa Joanna snaží ženám povedať, že záleží na ich prirodzenosti. Byť niekým je ľahké, ale byť sám sebou bez filtrov a ozdôb je tá najťažšia úloha, ktorá však stojí to za to.

Zdroj: .

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Prečo sa známa žena rozhodla ukázať celému svetu svoje fúzy? MALA NA TO NAJLEPŠÍ DÔVOD”