Stratená talianska dedina sa opäť týči nad hladinou – TAKÚ KRÁSU, ste ešte nevideli

Ponorená dedina v Taliansku je teraz viditeľná prvýkrát za posledných desať rokov, čo viedlo turistov i miestnych obyvateľov k tomu, aby preskúmali, čo z tejto osady zostalo po tom, čo bola roky pod vodou.

Pred viac ako 70 rokmi bolo mestečko Curon v severnom Taliansku zaliate vodou. Tento krok, v tom čase veľmi kontroverzný, sa považoval za nevyhnutný na vybudovanie vodnej priehrady spájajúcej dve menšie prírodné jazerá, jazero Curon a jazero Resia.

https://www.instagram.com/p/CPbFdEDposs/?utm_source=ig_web_copy_link

V roku 1950 sa potom narodilo nové umelé jazero Resia a starý Curon bol preč. Nová vodná plocha meria šesť kilometrov a v najširšom mieste má jeden kilometer.

Niektorí obyvatelia sa presídlili do nového mesta Curon.

Jedinou prominentnou pamiatkou starej dediny bola zvonica kostola, ktorá bola postavená pravdepodobne v roku 1357.

Veža sa týči nad vodnou hladinou. Je to tak ikonický pohľad, že sa stala turistickým cieľom, inšpiruje knihy a televízne seriály.

https://www.instagram.com/p/CPAbwIXJu4w/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/CPDZOXmJVff/?utm_source=ig_web_copy_link

Jazero bolo dočasne vypustené, aby bolo možné vykonať rekonštrukciu priehrady a jej potrubí, a starý Curon je opäť viditeľný, čo viedlo miestnych aj turistov k návšteve tohto miesta. Ulice, schody, strechy a niektoré pivnice sú stále viditeľné.

Voda tiež ustúpila v roku 2009, takže bolo možné zrekonštruovať vežu.

V zime jazero často zamŕza a ľudia sa tak dostanú až k veži, z ktorej vznikla neobvyklá mestská legenda. Ľudia hovoria, že stále počujú zvonenie zvonov, od 18. júla 1950 sa tam však nenachádzajú už žiadne zvony.

https://www.instagram.com/p/CJDkHCeJFtR/?utm_source=ig_web_copy_link

Zdroj

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Stratená talianska dedina sa opäť týči nad hladinou – TAKÚ KRÁSU, ste ešte nevideli”