Video: Slovákov vyháňali z chorvátskej pláže bagrom „Nebudú zaberať miesto Chorvátom“

Medzi najobľúbenejšiu letnú dovolenkovú destináciu Slovákov a Čechov patrí jednoznačne Chorvátsko. Skvelá dostupnosť autom, krásne pláže a skvelá pohostinnosť domácich je jedným z hlavných dôvodov výberu práve tejto destinácie.

Skupinke Slovákov a Čechov, ktorí začiatkom augusta dovolenkovali 30 kilometrov od Zadaru, na ostrove Vir, sa však letná dovolenka premenila za pár sekúnd na drámu, na ktorú by najradšej zabudli.

Počas toho, ako sa opaľovali na pláži, prišli na verejnú pláž dve autá s úradníkmi z obce Vir, ktorí na nich začali slovne útočiť.

Jeden z dovolenkujúcich, Slovák Oliver, pre tvnoviny.sk prezradil:

Na pláž prišli dve autá s úradníkmi z obce Vir a následne sme dostali niekoľko spŕšok neopodstatnených nadávok v chorvátčine.

Následne nás informovali, že na danej pláži Česi a Slováci ležať a zaberať miesto Chorvátom nebudú, hoci je pláž verejne prístupná pri brehu mora.“ 

Slovákov po spŕške nadávok začali z pláže vyháňať bagrom, ktorý vraj ničil všetko, čo mu stálo v ceste. Okrem uterákov, prechádzal aj po osobných veciach dovolenkujúcich turistov. Slováci a Česi sa báli o vlastný život a o život príbuzných, medzi ktorými boli aj malé deti.

O rovnakom probléme sa vraj zmienili aj iní dovolenkujúci, vrátane prenajímateľa blízkych apartmánov. Pracovníčka spoločnosti, Hana Babková, potvrdila, že tento problém tu nastáva opakovane a sami nechápu správanie miestnych úradníkov.

Tento rok to však vyvrcholilo agresivitou a bagrom, čo sa v oblasti doposiaľ nikdy nestalo. Podľa tvnoviny.sk je problém v podloží pláže. Spomínaná pláž vraj ohrozuje bezpečnosť námornej plavby. Obec sa zrejme snaží nie veľmi vhodným spôsobom dostať oblasť pláže do vyhovujúceho stavu pre námornú dopravu.

VIDEO

Zdroj: tvnoviny.sk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Video: Slovákov vyháňali z chorvátskej pláže bagrom „Nebudú zaberať miesto Chorvátom“”