Vravia, že táto modlitba plní želania. Modlí sa každý štvrtok. Opýtajte sa – a dostanete, hľadáte – a nájdete, zaklopte – a oni vám otvoria

Proste a dostanete! Hľadajte a nájdete! Klopte a otvoria vám.

Napriek tomu, že sv. Rita z Cassie bola súčasťou panteónu katolíckych svätých, stala sa príkladom pre všetkých kresťanov. A práve preto, že bola požehnaná, aby niesla znamenia Ježiša, píše Stiriactuale.

Žila na konci štrnásteho a v prvej polovici 15. storočia, hneď po smrti bola uctievaná ako svätá. Rita z Cassie bola blahorečená až v roku 1628 a v roku 1900 bola vyhlásená za svätú.

Kresťania k nej vždy prejavovali neuveriteľnú náklonnosť kvôli zázrakom, ktoré vykonala, a tiež kvôli legendám, ktorými bol vraj jej život bohatý. Preto ju láskavo nazývali „svätou nemožného“, teda svätou, ktorú môžete požiadať o pomoc v tých najzúfalejších a najťažších situáciách.

Táto modlitba sa modlí 9 štvrtkov za sebou:

Svätá Rita, ktorú Boh vyvolil zázrakom, máš zriedkavé privilégium byť našou patrónkou a pomocníčkou v zúfalých okolnostiach. Preto s veľkou dôverou v silu tvojho príhovoru prizývam  o pomoc v mojich trápeniach.

Maj so mnou súcit! Prijmi moju modlitbu s milosrdnou pozornosťou! Doveď ju k milosti Božej a svojou horlivosťou napomôž k naplneniu mojich prosieb. Hoci nie som hoden tvojej milosti kvôli mojim hriechom, ale verím že dôvera, ktorú v teba mám, bude slúžiť na vyslyšanie mojich prosieb.

S istotou viem, že sa nezaujímaš o zásluhy, ale o potreby a modlitby tých, ktorí sa k tebe v nádeji prihovárajú.  Nechaj moje prosby preniknúť do svojho srdca, ó Svatá Rita, a nedovoľ, aby som sa od teba vzdialila, ak moje prosby nebudú vyslyšané.

Sľubujem ti oddanosť počas celého života, budem pamätať na tvoje dobré skutky, budem si Ťa vážiť a ctiť ako svoju patrónku. Amen.

Proste a dostanete!

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Vravia, že táto modlitba plní želania. Modlí sa každý štvrtok. Opýtajte sa – a dostanete, hľadáte – a nájdete, zaklopte – a oni vám otvoria”