Kňaz zomrel pri pokuse o napodobenie zmŕtvychvstania Ježiša Krista

Africký kňaz zomrel po tom, ako sa pokúsil napodobniť mŕtvychvstanie Ježiša Krista. Väčšina ľudí vie, že kresťanský syn Boží bol ukrižovaný na kríži niekoľko hodín, po ktorých zomrel a jeho telo bolo uložené vo veľkom hrobe.

O tri dni neskôr vstal z mŕtvych a vystúpil do neba. Zambijský kňaz chcel dokázať, že je poslom Pána a tak sa rozhodol, že napodobní tento biblický ukáz. 

James Sakara zo sionského kostola si bol istý, že povstane z hrobu po tom, ako bude pochovaný zaživa. Zambijská televízia Diamond uviedla, že tamojšia kongregácia si nebola týmto plánom taká istá, ale nakoniec traja členovia súhlasili, že mladého kňaza uložia do provizórneho hrobu.

Do hrobu bol uložený s rukami zviazanými pred sebou. 22-ročný mladík tam zostal tri dni a keď ho členovia jeho cirkvi vykopali, zistili, že zomrel. Na mužovom tele boli následne praktizované duchovné rituály a „cvičenia na jeho oživenie“ v nádeji, že to dokončí jeho vzkriesenie.

Aj napriek tomu však zostal mŕtvy.

Jeden z členov cirkvi, ktorý pomohol muža pochovať, sa podľa denníka Daily Mail sám prihlásil na polícii, zatiaľ čo ďalší dvaja sú na úteku.

Sakara zásadne zmenil celú vec vzkriesenia, pretože bol nažive, keď bol pochovaný. Pred dvoma rokmi projekt medzi univerzitou v Tel Avive a Collège de France, na vrchu Kiriath-Jearimna na okraji dediny Abu Ghosh neďaleko Jeruzalema, odhalil 2 220 rokov staré zvyšky opevnenia.

Profesor Israel Finkelstein verí, že by to mohlo byť biblické mesto Emauzy. Pozostatky zodpovedajú popisu mesta a to v tom zmysle, že ide o opevnenie sedem kilometrov západne od Jeruzalema.

Zdroj: ladbible.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Kňaz zomrel pri pokuse o napodobenie zmŕtvychvstania Ježiša Krista”