Prezidentká Čaputová v nádhernom slovenskom kroji – TOTO ODKAZUJE SLOVÁKOM

Naša hlava štátu, Zuzana Čaputová, sa na sociálnej sieti predviedla v nádhernom ručnom ušitom kroji, za ktorým stoja hodiny a hodiny práce a trpezlivosti. Prezidentke bol ručne ušitý brúcnik – vestička ku kroju, darovaná počas pracovnej návštevy Oravy.

Slovenská prezidentka si ručnú prácu váži natoľko, že krásnu darovanú vestičku nazvala zhmotnenou spomienkou na pracovitých a vytrvalých ľudí z tohto regiónu. Prezidentka čo to prezradila aj o autorke vestičky, pani Danke Tropekovej z Oravskej Polhory, ktorá sa šitiu krojov venuje posledných 10 rokov:

,,Pani Danka sa k šitiu krojov dostala pred desiatimi rokmi úplnou náhodou, vďaka jej dcére, ktorá sa začala venovať folklóru. Keďže potrebovala vlastný kroj, rozhodla sa, že jej ho ušije sama.“ Aj napriek tomu, že dnes sa na jej prvý ušitý kroj pozerá s rezervou, každý kroj berie ako výnimočný kúsok.

Prezidentka sa autorke kvôli jej vopred plánovanej zahraničnej ceste nemohla poďakovať osobne, no slovo dodržala a venovala jej dokonca fotku, ktorú uverejnila na sociálnej sieti. Prezidentka na záver poďakovala: ,,Chcem sa takto poďakovať jej a každému, kto uchováva naš krásny slovenský folklór.“

Zdroj: Instagram/zuzana_caputova

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Prezidentká Čaputová v nádhernom slovenskom kroji – TOTO ODKAZUJE SLOVÁKOM”