sobota, 27 júla, 2024

Skúsená slovenská letuška radí, čo by ste nemali nosiť na palubu lietadla – Jedna vec tam vôbec nepatrí

Pred dovolenkou alebo služobnou cestu, ktorá zahŕňa lietanie, musíte vedieť niekoľko vecí.

Jednou z nich je, čo si obliecť do lietadla. Mnohí sa dokonca aj na palube pokúšajú vyzerať štýlovo a imidž dostáva prednosť pred komfortom. Ak ale chcete zažiť pohodlný let bez toho, aby ste štýlovosť zahodili do koša, inšpirujte sa nasledujúcimi radami.

white plane flying over gray cloudsunsplash

Čo si obliecť do lietadla

Je dôležité vopred si premyslieť, čo si oblečiete, aby ste neskôr v zhone nič nezabudli. Mali by ste pamätať na to, že v lietadle je zvyčajne chladno, hoci je tam udržiavaná určitá teplota, aby nikto z cestujúcich neochorel. Pred nástupom vás navyše skontrolujú pomocou detektorov kovov.

Toto sú najlepšie tipy oblečenie, obuv a doplnky počas cestovania

Veľmi dobre urobíte, ak sa zbavíte tesného, ​​nepohodlného oblečenia.

Let lietadlom žiaľ nie je teleport. Preto je lepšie nemať na sebe v lietadle oblečenie, ktoré vás zužuje, bráni pohybu alebo narúša normálny krvný obeh. Nezabudnite tiež, že telo môže vo výške o niečo viac zadržiavať tekutiny v tele a vy si možno všimnete, že vám napuchli členky či chodidlá.

Preto je lepšie obliecť si niečo voľné a tesné veci odložiť na lepšie časy. Taktiež stojí za zváženie materiál, z ktorého je vaše oblečenie vyrobené. Vzdajte sa pichľavých látok a uprednostnite radšej mäkké, priedušné materiály.

woman holding pink luggageunsplash

Obuv do lietadla

Pred nástupom do lietadla možno budete musieť behať po letisku. Často sú veľké, takže prechádzať sa tam v podpätkoch nie je práve najlepší nápad. A ani v samotnom lietadle nie podpätky najlepšou voľbou.

Koniec koncov, tieto topánky sú často vyrobené z tvrdých materiálov. Ak sú vaše nohy opuchnuté, cestovanie bude pre vás mimoriadne nepríjemné. Na let je preto lepšie zvoliť pohodlnú mäkkú obuv.

person wearing red jacket and blue denim jeans pulling luggage bag while walking on pathwayunsplash

Vrstvenie oblečenia

Niektoré položky šatníka nie je ľahké obliecť alebo vyzliecť. Napríklad taký overál.  Pôjdete na toaletu a pol hodiny strávite len vyzliekaním. Preto zvoľte čo najjednoduchší spôsob obliekania. Čo sa týka vrstvenia, je to skvelý nápad. Ak sa váš outfit skladá z niekoľkých vrstiev, môžete si niečo vziať alebo potom znova obliecť v závislosti od teplotného režimu v lietadle.

Šošovky alebo okuliare

Mnoho ľudí uprednostňuje šošovky pred okuliarmi. Ale v lietadle je stále lepšie rozhodnúť sa pre okuliare. Nositeľ šošoviek má vyššiu pravdepodobnosť problémov týkajúcich sa suchých očí. Vzduch v lietadle nie je rovnaký ako u vás doma alebo kdekoľvek na ulici. Vlhkosť klesá v nadmorskej výške, takže aby boli vaše oči v pohodlí, je lepšie nosiť okuliare a nie šošovky.

grayscale photo of woman wearing coat and eyeglassesunsplash

Parfumy 

Neodporúča sa odlievať si do lietadla pol fľaštičky parfumu. A v zásade nielen v lietadle, ale aj v uzavretom priestore, kde sú všetci ľudia blízko seba, môžu byť silné arómy veľmi otravné. Predstavte si, že každý si vezme svoj obľúbený parfum na palubu a všetky tieto vône sa zmiešajú. Určite by ste nechceli dýchať túto pekelnú zmes počas celého letu.

black and brown pen on white tableunsplash

 

Zdroj: .

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights