TOTO JE správanie mužov, kvôli ktorému ste nútená ukončiť vzťah

Otázka kompromisu vo vzťahu je mimoriadne dôležitá. No sú činy, ktoré by ste nemali u mužov ospravedlňovať. Zistite, v ktorých prípadoch je lepšie odísť od muža, čo najďalej a čím skôr, pretože ide o vaše vlastné dobro.

Začiatok vzťahu je vždy ovplyvňovaný romantikou, krásnymi gestami a idealizovanými pohľadmi na partnera.

V priebehu času sa ľudia zblížia, lepšie sa spoznajú a práve to je okamih, kedy prichádza na rad sklamanie. Prečo sa to deje?

argumentovať, bitka, bojPexels

 

Pri stretnutí s osobou, ktorá sa nám páči, sa snažíme vyzerať lepšie, aby sme ju nestratili. Všetci však máme svoje nedostatky, ktoré nemožno skrývať naveky.

Nestojí za ti hľadať ideálneho muža, akéhosi princa na bielom koni. Je však dôležité, aby si vedeli kriticky prehodnotiť činy partnera, ktoré naznačujú, že vzťah s ním pravdepodobne nebude fungovať dobre.

Narážky na zamestnanie

Každý má vlastný názor na to, či je vydatá žena by mala pracovať alebo nie. Neexistuje žiadna správna odpoveď. Pre niektorých mužov je dôležité, aby mali po boku milujúcu manželku, ktorá ich čaká doma a motivuje k neuveriteľným výkonom.

Je dôležité nájsť niekoho, kto bude mať rovnaký pohľad na vec ako vy. Ak muž už na samom začiatku vzťahu tvrdí, že je pripravený postarať sa o seba a o vás, no potom začne hovoriť o voľnom mieste v zamestnaní a robiť dvojzmyselné narážky, mali by ste sa nad tým dôkladne zamyslieť.

Môže nastať aj iný variant. Chcete si budovať kariéru a venovať sa vašej obľúbenej práci. Zdá sa, že partner najskôr podporuje vaše nadšenie, no potom sa začne sťažovať. Všetky tieto činy sú pokusmi zmeniť osobu, do ktorej sa kedysi zamiloval.

Pomoc a darčeky

Mnoho mladých žien je zvyknutých na pravidlo „urobím to sama“ a ľudia v ich okolí to časom začnú považovať za samozrejmosť. Ak váš manžel zakaždým počuje „Nepotrebujem pomoc“ alebo „Zvládnem to sama“, zvykne si na to a čoskoro vám prestane ponúkať možnosť pomoci.

Obaja partneri by mali mať záujem o vzájomnú starostlivosť a pomoc. Je však dôležité poskytnúť na to príležitosť. Ak ste však nikdy nedávali najavo svoju nezávislosť a nevidíte snahu svojho partnera pomôcť vám alebo vás obdarovať, niečo nie je v poriadku.

 

Každodenné sťažnosti

bitka, boj, dievčaPexels

Každý má ťažké obdobia a niekedy sa máte chuť vyplakať na ramene milovaného človeka. Nemala by sa však z toho stať každodenná rutina. Váš partner by mal byť vaším najlepším priateľom, ale aj on má pravo na dobré duševné zdravie.

Ak na vás váš muž kladie túto zodpovednosť, utekajte pred ním čo najrýchlejšie. A v prípade, že u neho pozorujete infantilizmus aj po 25 rokoch života, neospravedlňujte to.

Neustále klamstvá

Dokonca aj tí najlepší ľudia občas urobia zlú vec. My sami si musíme určiť, čo stojí za to povedať milovanému človeku a čo by sme si mali radšej nechať pre seba. Avšak, niekedy partner reaguje tak zle na každé odhalenie, že túžba povedať mu všetko zmizne.

Ak je každá takáto konverzácia sprevádzaná záchvatmi hnevu a hádkami, zdravá komunikácia partnerov môže byť ohrozená. Schopnosť prijať pravdu je rovnako dôležitá ako schopnosť komunikovať.

Ak s pokojom prijímate akékoľvek informácie a váš partner naďalej klame, je potrebné tieto vzťahy ukončiť.

Kritika namiesto vďačnosti

brainstorming, dielňa, diskusiaPexels

Neberte tohto človeka ako samozrejmosť. Jeho sebaúctu a psychickú pohodu je potrebné podporovať slovami vďačnosti a obdivu.

Určite ste už viackrát počuli, že toxických ľudí sa musíte zbaviť pre svoje vlastné dobro. Partner, ktorý vás iba kritizuje, je presne tým toxickým človekom, ktorému by ste sa mali oblúkom vyhýbať. Ak vo vás po komunikácii zostane iba pocit viny a bezcennosti, nebojte sa ukončiť vzťah s takouto osobou.

Strach z rozchodu či rozvodu, aj keď vám tento človek prináša len bolesť a utrpenie, vám môže zničiť život. Majte sa radi a vyberajte si takého človeka, ktorý vás bude skutočne milovať a robiť vás šťastnou.

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “TOTO JE správanie mužov, kvôli ktorému ste nútená ukončiť vzťah”