Aké gumáky si vybrať? Vysoké alebo nízke?

Určite ste už niekedy počuli o wellington topánkach, ktoré sú známe aj len jednoducho ako „wellies. O aký typ topánok sa vlastne jedná? Sú to vlastne gumáky, ktoré boli voľakedy základným kúskom praktickej obuvi pre britskú aristokraciu a strednú triedu. Nejedná sa o konkrétnu značku obuvi, skôr len o typ nepremokavých čižiem vyrobených z gumy, ktoré sú v dnešnej dobe dostupné už pre každého. Sú ideálnou obuvou ako na vonkajšie aktivity, tak aj do mesta k vášmu obľúbenému trenčkotu.

Univerzálne využiteľná obuv

Každá z nás to pozná, leto sa pomaly končí a my zrazu zistíme, že nemáme poriadne jesenné topánky. Vlastníme pár zimných topánok, ktoré sú mohutné, dobre zateplené a hrubé a taktiež máme sandále na leto, ale čo si obuť na to prechodné jesenné obdobie, keď stále prší, ale nie je až taká zima, ako keď sneží a mrzne? Ak ste aj vy niekedy riešili takúto dilemu, dnes ste našli riešenie! Prišiel čas skúsiť gumáky, teda wellingtonky. Sú obľúbenou obuvou na bežné nosenie, ako aj na manuálnu prácu, pretože sú spoľahlivé a všestranne využiteľné. Jedná sa o typ obuvi, ktorý oceníte nielen na jesennej prechádzke v parku so svojím psíkom a rodinou, ale aj pri rôznych iných vonkajších aktivitách, pri ktorých potrebujete spoľahlivú obuv a pohodlnú obuv. Veľké plus okrem toho, že sa jedná o praktickú obuv je aj to, že v dnešnej dobe ich na stránkach aj v predajniach CCC nájdete v toľkých rôznych farbách, vzoroch a prevedeniach, že si určite budete vedieť vybrať. Tak čo, ste pripravená nasadiť si gumáky a vyraziť na jesennú prechádzku?

Vysoké alebo nízke wellington gumáky?

Na túto otázku neexistuje jedna správna odpoveď. Rovnako ako pri iných typoch a druhoch obuvi sa v prvom rade jedná o vašu osobnú preferenciu. Nízke dámske gumáky oceníte v prípade, že vlastníte poväčšine širšie rifle a potrebujete ich len do mesta. Vysoké dámske gumáky oceníte v prípade, že ich plánujete nosiť aj na pri nejakých vonkajších aktivitách a poskytnú vám väčšiu ochranu, keďže chránia väčšiu časť vašej nohy. Množstvo rôznych farebných prevedení nízkych aj vysokých gumákov nájdete na stránkach CCC, rovnako ako aj v predajniach.

Často kladené otázky ohľadom wellington gumákov

 Ako si vybrať správnu veľkosť wellingtoniek?

Gumáky wellington si predovšetkým vyberáte podľa veľkosti topánok, akú bežne nosíte. Nemali by vám byť príliš voľné, aby sa vám z nich nešmýkala noha von. Avšak na druhej strane by mali byť dostatočne voľné, aby sa vám do nich zmestili aj hrubé ponožky, keďže gumáky vás ochránia pred vodou a premoknutím, ale nie pred chladom.

S čím najlepšie zladiť dámske gumáky?

Dámske gumáky majú skutočne všestranné využitie a možnosti zladenia. Sú ideálnou obuvou ako na letný festival, tak aj na prechádzku v prírode. So zvoncovými džínsami je ideálne zladiť nízke gumáky. Naopak k vysokým gumákom sú ideálne úzke rifle, ktoré sa bez problémov zmestia dovnútra topánky bez toho, aby sa nejakým spôsobom krčili, alebo vás tlačili. Ako vysoké, tak aj nízke dámske gumáky sa dajú jednoducho zladiť aj k sukni alebo šatám, dôležité je však nezabudnúť na vhodné ponožky.

 Kde nájdem široký výber kvalitných wellingtoniek?

Gumáky wellington, presnejšie dámske gumáky nájdete ako v kamenných predajniach, tak aj na oficiálnej webstránke CCC, kde si určite budete vedieť vybrať tie pravé gumáky už na túto jeseň.

Zdroj obrázka 1: EZvereva / Shutterstock.com , Zdroj obrázka 2: Maridav / Shutterstock.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Aké gumáky si vybrať? Vysoké alebo nízke?”