Video: Bolo policajné spacifikovanie invalida neoprávnené? Polícia zásah vysvetlila takto

Slovákov na sociálnych sieťach pobúrilo video, na ktorom je zachytený zásah policajtov z Prievidze. Policajti spacifikovali muža s barlou pred klientským centrom okresného úradu.

Muža, ktorý vraj v budove nemal nasadené rúško, najprv vyviedli z budovy von a následne ho spútali pomocou donucovacích prostriedkov. Video uverejnil okoloidúci muž, ktorý si celú policajnú akciu natočil na video. Podľa neho bol prístup policajtov neprimeraný. Počas zásahu kričal: „Toto robíte invalidovi? Veď mu zlomíte ruku!“ 

Polícia celú situáciu vysvetľuje na jednom z profilov na sociálnej sieti Facebook. Polícia tvrdí, že autor videa situáciu zveličuje a pôsobí na city sledujúcich.

Celú situácia vraj vznikla zo závažného dôvodu a môže si za ňu muž sám. Polícia situáciu vysvetlila: ,,Hliadka polície OO PZ v Prievidzi bola na základe oznámenia vyslaná na Okresný úrad, kde sa mala nachádzať osoba, ktorá si mala odmietnuť prekryť horné dýchacie cesty a tiež mala odmietnuť opustiť budovu.

Policajti opakovane vyzvali túto osobu, aby si prekryla horné dýchacie cesty a po márnej výzve osobu vyzvali v zmysle zákona na preukázanie totožnosti. Pretože osoba nevedela hodnoverne preukázať svoju totožnosť, bola v zmysle zákona predvedená na Obvodné oddelenie PZ. Keďže osoba kládla odpor, policajti použili v zmysle zákona donucovacie prostriedky.“

Podľa polície mal muž nespolupracovať, správať sa arogantne, zvyšovať hlas a ignorovať povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest.

Invalid tvrdil, že pre neho žiadne pravidlá neplatia a nech mu ukážu zákon. Strážci zákona tvrdia, že muž, ktorý uverejnil video, vytvoril z arogantnej osoby obeť a navádza dojem, že policajti preháňajú a utláčajú verejnosť.

Jedným z hlavných dôvodov jeho zavádzania je aj to, že sa snaží vyvolať vášne a získať čo najviac lajkov a zdieľaní na svojom účte na Facebooku. Muž je známy tým, že prispieva aj do skupiny Chemtrails Slovensko, čím sa stáva nedôveryhodnou osobou.

Polícia svoje vysvetlenie uzavrela ponaučením: ,,To, že tretia vlna je tu, plnia sa nám nemocnice a denne máme tisícové prírastky, si policajti nevymysleli. V tak kritickej situácii je nevyhnutné, aby polícia konala a podieľala sa na dohľade nad dodržiavaním mimoriadnych opatrení. Nosenie rúšok je to najmenej, čo občania môžu urobiť.“

Zdroj: Facebook/Hoaxy a podvody – Polícia SR

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Video: Bolo policajné spacifikovanie invalida neoprávnené? Polícia zásah vysvetlila takto”