Čas na zmenu: 10 múdrych tipov, ktoré vám pomôžu začať svoj život odznova – a tentoraz správne

Vnesú do vášho života viac jasnosti a pomôžu vám lepšie pochopiť ľudí okolo vás.

woman spreading her armsunsplash

Zákon č. 1: Stávame sa tým, na čo myslíme. Priťahujeme sebe len to, kým sme.

Zákon č. 2: Máte iba dve východiská zo situácie: prijať všetko, čo je, alebo prevziať iniciatívu a zodpovednosť za zmeny. Platíme nielen za naše činy, ale aj nečinnosť.

 

Zákon č. 3: Pamätajte na vzťah medzi vaším telom a emóciami! Bunky reagujú aj na najmenšie psychologické zmeny, ktoré negatívne ovplyvňujú náš imunitný systém.

Zákon č. 4: Osoba, ktorá sa snaží urobiť všetkých šťastnými, je zvyčajne najosamelejšou osobou na svete. V prvom rade sa postarajte o svoje šťastie. Nemali by ste byť zodpovední za šťastie niekoho iného.

Zákon č. 5: Ak priateľstvo trvá viac ako 7 rokov, potom je to skutočné. Priateľstvo, ktoré prejde sedemročným testom, nikdy nesklame! Skutoční priatelia sú zárukou kvalitného a plnohodnotného života.

three men and one woman laughing during daytimeunsplash

Zákon č. 6: Hnev je obranný mechanizmus proti bolesti. Keď je niekto nahnevaný, trpí. Osoba nemôže správne prejaviť svoje negatívne emócie, reaguje preto agresívne. Za hnevom sa skrýva veľa bolesti.

Zákon č. 7: Skutočná láska je rešpektovanie voľby milovanej osoby, aj keď sa rozhodne, že vás opustí.

Zákon č. 8: Vždy si vyberte, čo vás najviac desí – iba vtedy nebudete stáť na mieste.

Zákon č. 9: Muž má tendenciu zabúdať a neodpúšťať, žena naopak – odpúšťať a nezabúdať.

Zákon č. 10: Niekedy musíte prekonať ťažkosti, aby ste pochopili, na koho z vašich blízkych sa môžete spoľahnúť. A niekedy týchto ľudí jednoducho vyhodíte zo svojho života, aby pochopili, aký ste dôležití.

 

Všetko, čo sa nám v živote stane, sa nedeje len tak. Je to niečo, čo nás vždy zmení.

Nemôžeme zmeniť to, čo sa už stalo alebo sa stane, preto sa snažte žiť čo najviac v prítomnosti!

 

grayscale photo of concrete buildingunsplash

Po udalostiach z 11. septembra jedna spoločnosť pozvala preživších zamestnancov spoločnosti, aby diskutovali o hľadaní novej kancelárie. Každý tam porozprával úžasný príbeh o záchrane.

Riaditeľ spoločnosti prežil, pretože jeho syn išiel prvýkrát do škôlky. Jeho zamestnanec nezomrel, pretože v tom čase išiel kúpiť šišky. Jeho kolega neprišiel včas, pretože nezazvonil budík a ďalší meškal na autobus.

Jeden muž nebol schopný naštartovať auto a druhý sa vrátil domov, aby si vzal kľúče od kancelárie. Otca dvoch detí zavolali pre neposlušnosť syna do školy a ďalšiemu človeku neprišiel taxík.

A najpôsobivejší je príbeh muža, ktorý si ráno obul nové topánky. Po ceste do práce sa mu urobil otlak a išiel si do lekárne kúpiť leukoplast. Len vďaka tomu sa mu podarilo prežiť katastrofu obrovských rozmerov.

Preto keď stojíme v dopravnej zápche, nemáme čas bežať k výťahu alebo sa vrátiť domov pre zabudnuté kľúče od kancelárie, vedzte, že vesmír vám dáva vedieť, aby ste boli na danom mieste, v danom čase …

Keď nabudúce zaspíte alebo budete stáť na každom semafore, nebojte sa. Možno vás vesmír zachraňuje!

 

Zdroj: wattpad.com

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Čas na zmenu: 10 múdrych tipov, ktoré vám pomôžu začať svoj život odznova – a tentoraz správne”