sobota, 27 júla, 2024

Príbeh zo života: Môj manžel je odo mňa starší o 13 rokov, ale ja som pre neho len „bankomat“

Láska kvitne v každom veku, no nikto nás nevaroval, že vekový rozdiel so sebou môže prinášať množstvo problémov. Napríklad, keď je milovaný muž starší a má deti z prvého manželstva, je potrebné sa s tým zmieriť. Musíte pochopiť, že deti sú na prvom mieste.

Keď sa Iveta vydala, vedela, že Vladimír bol predtým ženatý a mal 13-ročnú dcéru. Iveta však ani nepomyslela na to, že dospelé dieťa by sa mohlo stať kameňom úrazu v jej rodinnom živote.

gold-colored bridal ring set on pink rose flower bouquetunsplash

„Vydávala som sa ako 26-ročná. Potom som po neúspešnom vzťahu rozviedla a sústredila som sa na prácu v rodinnom obchode. Obchod musel prejsť rekonštrukciou a tak si rodičia urobili voľno a pozvali k sebe niekoľko priateľov.

Vtedy som stretla Vlada, 39-ročného rozvedeného muža. Bol pri mne celý večer, dával mi komplimenty a robil hlúpe žarty. Vtedy ma vôbec nepriťahoval. Ale po nejakom čase ma pozval von. Súhlasila som, pretože som chcela zabudnúť na svojho bývalého priateľa.

Stretávali sme sa asi rok a potom ma požiadal o ruku. Súhlasila som, ale od samého začiatku sa nič nedialo tak, ako som si predstavovala. Myslela som si, že sa budem vydávať v luxusných bielych šatách a moja svadba bude najkrajšou oslavou môjho života.

Vlado však povedal, že si šetrí peniaze na promóciu svojej dcéry. Po svadbe nebola žiadna svadobná cesta, keďže v tom čase prebiehali promócie. Tak sme teda uzavreli sobáš a potichu to oslávili s mojou rodinou.“

a woman holds her hands over her faceunsplash

Život po svadbe

„Presťahovala som sa do domu svojho manžela, kde žil so svojou matkou. Moja svokra vždy chcela pôsobiť ako žena z vyššej spoločnosti, ale keď som sa ocitla v jej dome, uvedomila som si, že má od toho veľmi ďaleko. Nie je veľmi dobrou hostiteľkou.

Niekoľko mesiacov sme upratovali dom, moji rodičia na vlastné náklady opravili kúpeľňu a každý deň stojím pri sporáku.

Na všetko som si vedela zvyknúť, pretože milujem, keď je doma poriadok. Jedna vec ma však zmiatla: spontánne návštevy manželovej dcéry, ktorá si prišla k ockovi pre peniaze. Nikdy ma nebrala vážne a zvyčajne len prikývla, keď som jej niečo povedala.

Manžel nikdy nešetril na dcére. Šaty na promócie stáli viac ako moje svadobné šaty. Jej a jeho bývalej manželke dal dokonca aj letenku do Turecka, kam sme mali ísť po svadbe.

man and woman sitting on cliff near body of waterunsplash

Ja som pokračovala v práci v obchode mojich rodičov. Všetky rodinné výdavky padli na moje plecia. Nakúpila som potraviny, rodičia nám často priniesli mäso a zeleninu. Vlado sa naďalej staral o svoju dcéru a platil svokrovi účty.

Som veľmi rada, že môj manžel je taký starostlivý otec a syn. Ale prečo sú všetky rodinné povinnosti a finančné záležitosti na mojich pleciach? Tiež sa chcem cítiť milovaná.

Nedávno sa môj mladší brat rozhodol oženiť.

A rodičia dali svoj dom na predaj. Manželovi som všetko povedala, až keď sa dom predal a peniaze dostal brat. Manžel okamžite zmenil výraz tváre a informoval o tom moju svokru, ktorá zavolala mojim rodičom.

Akoby nemali právo urobiť so svojím domom to, čo uznali za vhodné. Svokra povedala, že som vydatá bez vena a časť peňazí z predaja domu patrí môjmu manželovi. Teraz premýšľam, či som urobila správnu vec, keď som súhlasila, že si ho vezmem.“

two bronze-colored ringsunsplash

Iveta sa možno vydala v snahe prehlušiť pocit túžby a prežiť zradu svojho bývalého priateľa. Každý má rád komplimenty, no tie na dlhodobé a šťastné spolunažívanie nestačia.

Na druhej strane, Vladimírova dcéra nikam nepôjde, veď deti sú na celý život.

A správanie svokry k neveste situáciu len zhoršuje. Ak sa manžel v prvom rade radí so svojou matkou a neberie do úvahy názor svojej manželky, je načase premýšľať o tom, či ju skutočne miluje. Alebo mu možno len vyhovuje, že sa v dome našiel niekto, kto vyperie, navarí a zabezpečí celú rodinu.

Čo by ste urobili na jej mieste?

Zdroj: takprosto.cc

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights