Video: MUŽ bez nôh dosiahol rekord v behu na rukách. Toto odkazuje ľudom, čo ho šikanovali

Podnikateľ, motivačný rečník, herec, spisovateľ a športovec. No pridal si do svojho zoznamu nové ocenenie – lámač rekordov. Zion sa pokúsil o najrýchlejšiu chôdzu na 20 metrov, 15. februára 2021 vo svojej bývalej telocvični strednej školy v Massillone, Ohio, USA. Po rozcvičke zaujal svoje miesto na štartovej čiare a explodoval v návale rýchlosti, čím rekord prekonal v čase 4,78 s.

Jeho tréner, zlatý olympijský medailista a držiteľ titulu Guinnessovho rekordu Butch Reynolds, zohral zásadnú úlohu v mentálnej príprave Ziona, spolu s blízkymi priateľmi a rodinou, ktorí ho na ceste podporovali.

„Všetci boli nadšení, ja som bol nadšený, moja priateľka bola nadšená… bol to len okamih!“

Cesta k úspechu Ziona nebola jednoduchá a bola plná skúšok a strastí. Neustále sa však posúva za svoje hranice, aby dosiahol svoje ciele, poháňané jednoduchou frázou; „žiadne výhovorky“. Od prvého dňa zažil Zion výzvy, ktoré zrejme nikdy nikoho nestretnú.

Narodil sa s kaudálnym regresným syndrómom, zriedkavým stavom charakterizovaným abnormálnym vývojom dolného (kaudálneho) konca chrbtice. „V mojom prípade sa moja biologická matka vôbec nestarala o svoje telo, keď bola so mnou tehotná. Užívala množstvo rôznych liekov, a preto som mal vrodené vady,“ uviedol Zion. „Od začiatku mi to sťažovalo život, pretože som musel absolvovať dve rôzne operácie chrbta, aby som mohol sedieť vzpriamene.“

Zion bol prijatý na adopciu krátko po narodení a v 16 rokov umiestnený do systému pestúnskej starostlivosti v nádeji, že nájde stálu rodinu. Počas tejto cesty zažil Zion v domovoch, v ktorých bol umiestnený, šikanu a psychické týranie. Napriek tomu, že čelil týmto výzvam, vždy dúfal!

V priebehu niekoľkých dní po tom, ako Zion dosiahol dospelosť, si ho adoptovala milujúca matka Kimberli Hawkinsová, ktorá vždy snívala o synovi.

Títo dvaja majú neuveriteľné silné puto, pričom Zion opísal jeho adopciu ako najlepšiu vec, aká sa mu kedy stala. „Pre mňa to nie je pestúnska matka. Veľa ľudí hovorí, že je to ich nevlastná matka. No ja s tým nesúhlasím, pretože je to moja matka.“

Žiaľ, Zionove prekážky sa tým nekončili. Keď nastúpil do školy, niktoré deti ho začali šikanovať.

„Keď som bol malý, šikanovali ma. Zavreli ma do skrinky a zbili ma.“

Napriek svojim ťažkým skúsenostiam sa Zion rozhodol, tak ako v mnohých ďalších chvíľach svojho mladého života, pokračovať v úsilí vpred. Získal si priateľov, a tiež dobré známky z mnohých predmetov.

„Ak by som sa mohol porozprávať so všetkými ľuďmi, ktorí ma šikanovali, bili ma a nerešpektovali ma, vieš, čo by som im povedal? Poďakoval by som im. Pretože ma to skutočne posilnilo.“

K zápaseniu ho priviedli na základnej škole a napriek tomu, že niekoľko rokov nevyhral zápas, stal sa na strednej škole skvelým zápasníkom. „Bol som unavený byť tým, o koho ani nezakopnú. Každý deň som si stanovil cieľ. Chodil som na dva alebo tri tréningy denne sedem dní v týždni tri mesiace v kuse. Človeče, keď sa blížil môj posledný ročník na strednej škole, stal som sa jedným z najlepších zápasníkov.“

Jeho vytrvalosť a vášeň pre tento šport otvorili dvere ďalším príležitostiam – vrátane pokusu o titul v Guinnessovej knihe rekordov, keď sa jeho rýchle schopnosti objavili na Instagrame.

„Nikto sa nedostane na najvyššiu úroveň, ak na tom tvrdo nepracuje. Som ochotný zapojiť sa do práce a som ochotný priniesť obete.“ Zionovo dedičstvo je teraz zvečnené na stránkach Guinnessových rekordov 2022, kde môže ľudí z celého sveta motivovať jeho príbeh.

Zion hovorí, že sa cíti ako „člen elitnej skupiny“, ktorý dosiahol rekord. V budúcnosti sa chce zamerať na olympijské hry a získať viac medailí ako Michael Phelps, ktorý je v súčasnosti najviac zdobeným olympionikom všetkých čias.

V roku 2024 sa chce stať prvým americkým atlétom, ktorý bude súťažiť na olympijských hrách a paralympijských hrách. S jeho odhodlaním sme si istí, že ním bude.

Zdroj

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Video: MUŽ bez nôh dosiahol rekord v behu na rukách. Toto odkazuje ľudom, čo ho šikanovali”