sobota, 27 júla, 2024

18-ročný chlapec vynašiel podprsenku, ktorá môže zachrániť milióny žien

Rakovina postihuje mnoho rodín a každý rok tejto zákernej chorobe podľahne množstvo ľudí, pričom tí, ktorí ju nedokázali odhaliť v najskorších štádiách, sa nedokázali vyliečiť.

Hoci stále neexistuje liek, mnohí sa pokúšali vyvinúť nové spôsoby včasnej detekcie v najskorších štádiách rakoviny. Jedným z príkladov je Julian Rios Cantu, ktorý mal len 13 rokov, keď jeho matke diagnostikovali rakovinu prsníka. Hoci jeho matke sa podarilo chorobu prvýkrát prekonať, druhýkrát už také šťastie nemala a Juliana to veľmi poznačilo.

Utrpenie jeho matky spôsobilo, že Julian sa postavil proti rakovine tým, že všetok svoj čas, peniaze a energiu nasmeroval na vytvorenie špeciálneho vynálezu. Vynález má potenciál pomôcť mnohým rodinám vyhnúť sa tomu, čím si musel predtým prejsť.

https://www.instagram.com/p/BsXa2NMgaMG/?utm_source=ig_web_copy_link

Teraz, keď má Julian 18 rokov, zmenil spôsob diagnostiky rakoviny. Spolu s tromi svojimi priateľmi založil Julian Higia Technologies, spoločnosť s cieľom odhaliť a prekonať rakovinu. Jedna z jeho technológií sa zamerala na veľmi smrteľnú a bežnú rakovinu prsníka a včasné odhalenie choroby by mohlo znamenať záchranu života. Julianova matka žiaľ, vo svojom boji prišla o oba prsníky, no našťastie dokázala prežiť túto skúšku. Bol to boj jeho matky, ktorý veľmi inšpiroval Julianovu iniciatívu voči tejto chorobe, prostredníctvom vynálezu nazvaného „autoexploration“ podprsenka.

Má viac ako 200 nainštalovaných senzorov špeciálne navrhnutých na detekciu jemných zmien na ženských prsiach. Julian a jeho priatelia prihlásili svoj produkt do súťaže Global Student Entrepreneur Awards a dokonca dostali grant vo výške 20 000 dolárov na pokračovanie vo výskume a možno aj vo výrobe produktov.

https://www.instagram.com/p/BNSVJckgz4X/?utm_source=ig_web_copy_link

Používateľkám sa odporúča nosiť podprsenku 60 až 90 minút každý týždeň, pričom si podprsenka všimne zmeny v teplote, farbe a štruktúre prsníkov prostredníctvom meraní. Rakovinové nádory tiež menia rýchlosť prietoku krvi, ktorú je podprsenka schopná odhaliť. Informácie sa potom doručia do aplikácie, ktorá následne upozorní klientov.

Je to skutočne inšpiratívny a zázračný vynález, vďaka ktorému si Julian a jeho priatelia určite zaslúžia veľa chvály!

https://www.instagram.com/p/Bfs7yeFByfd/?utm_source=ig_web_copy_link

Zdroj

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights