Krajniak žiada tvrdý lockdown pre Slovákov. Chce ním dosiahnuť voľnejšie vianočné sviatky

Dáta hovoria jasne – Slovensko je aktuálne hodnotené ako krajina s najhoršou pandemickou situáciou na svete. Aj kvôli extrémne nepriaznivému vývoja sa vláda SR rozhodla zaviesť lockdown pre nezaočkovaných.

Aj napriek tomu, že sa tento protipandemický krok stretáva s obrovskou kritikou, podľa niektorých politikov je nedostatočný a žiadajú tvrdšie opatrenia.

Medzi nespokojných politikov patrí aj minister práce Milan Krajniak, ktorý tvrdí, že aktuálne platné opatrenia sú nedostatočné a ak chceme, aby sa situácia zlepšila, je potrebné zaviesť tvrdý lockdown pre všetkých Slovákov bez výnimky.

Podľa Krajniaka by mal takýto lockdown trvať 3 týždne a o jeho podrobnostiach prezradil viac v relácii V politike v televízii TA3.

Hlavným dôvodom zavedenia tvrdého lockdownu má byť vysoká mobilita mladých, ktorí prenášajú vírus na starších rodinných príslušníkov. Minister chce prostredníctvom lockdownu dosiahnuť, aby sme si užili voľnejšie sviatky.

Krajniak tvrdí, že tvrdý lockdown by sme už zavedený mali, ak by ho strany SaS a Za ľudí neodmietli a nepodporili len lockdown pre nezaočkovaných po vzore Rakúska. Susedná krajina však medzitým rozhodnutie zmenila a od pondelka ich čaká celoplošný lockdown a nie len lockdown pre nezaočkovaných.

S tvrdým lockdownom súhlasí aj šéf Hlasu, ktorý však chce sledovať najmä odporúčania odborníkov. Podľa Petra Pellegriniho bude lockdown na mieste, ak to budú tvrdiť experti. Jedinou nutnou záležitosťou, o ktorej predseda Hlasu hovoril, je povinné odškodnenie zatvorených prevádzok. Pellegrini sa v relácii vyjadril: ,,„Na tvrdý lockdown musíte mať politickú odvahu.

O tvrdom lockdowne môžete rozmýšľať len vtedy, ak by táto vláda dokázala povedať: Nebojte sa, máme pre vás štedrú ekonomickú pomoc.“

Zdroj: hitky.sk ,

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Krajniak žiada tvrdý lockdown pre Slovákov. Chce ním dosiahnuť voľnejšie vianočné sviatky”