sobota, 27 júla, 2024

Nezaočkovaní pozor! Od pondelka sa pripravte na policajné kontroly

Polícia Slovenskej republiky na svojom profile na sociálnej sieti Facebook upozorňuje na blížiace sa kontroly nezaočkovaných Slovákov v mnohých slovenských mestách. Polícia hovorí o intenzívnych kontrolách, ktoré sa budú konať na základe rozhodnutia odborníkov a vlády, ktorí rozhodli o dočasnom lockdowne pre nezaočkovaných.

Rozhodnutie vlády sa týka prevažne nezaočkovaných, pretože práve táto skupina Slovákov končí v nemocniciach a v najväčšej miere šíri vírus.

 Nezaočkovaní sa od pondelka nedostanú do nákupných centier či reštauračných zariadení a chodiť budú môcť len do tzv. esenciálnych obchodov, kde vedia kúpiť len veci nevyhnutné pre základné životné potreby.

Lockdown pre nezaočkovaných platí od pondelka 22. novembra. Polícia vo svojom príspevku zdôraznila, že situácia je naozaj zlá a tak prosí, aby sme si na seba dávali pozor.

Príslušníci policajného zboru SR budú vykonávať kontroly v priestoroch, kde sa vyžaduje potvrdenie o očkovaní, alebo prekonaní ochorenia a spolupracovať budú aj s regionálnymi úradmi verejného zdravotníctva.

Polícia dodáva: ,,Situácia je už tak extrémne zlá a neudržateľná, že mierne sprísnenie opatrení sa týka aj zaočkovaných.“ Zmeny v nariadeniach sa týkajú aj tých, ktorí prekonali koronavírus počas posledných 180 dní.

Táto skupina Slovákov bude posudzovaná rovnako ako plne zaočkovaní Slováci. Práve plne zaočkovaní a tí, ktorí koronavírus prekonali v posledných mesiacoch, môžu navštevovať obchodné centrá, kultúrne podujatia podľa covid automatu ich okresu a nemusia sa dvakrát do týždňa testovať do práce.

zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights