UROBILA som si doma gél na pranie. Super babský trik. Potrebujete len obyčajné mydlo na pranie

Ak veríte reklamám, potom každý prostriedok na pranie je schopný odstrániť akúkoľvek nečistotu. Všetci výrobcovia tvrdia, že ich prášok je lepší, pretože len on dôkladne vyčistí oblečenie od odolných škvŕn a dodá mu prirodzenú sviežosť.

V skutočnosti všetky produkty zakúpené v obchode majú približne rovnaký výsledok. Jediný rozdiel je v cene a zložení výrobku.

Vyskúšajte obyčajné domáce mydlo na pranie. Stojí málo a z jedného kusu si dokážete vyrobiť až 6 litrov pracieho gélu. Navyše je absolútne bezpečný pre alergikov a deti.

Pripravte si mydlo na pranie 72% na 200 g a 1 polievkovú lyžicu jedlej sódy.

Prvým krokom je nastrúhanie mydla pomocou strúhadla. Vytvorené hobliny preložte do minimálne 6 l hrnca.  

Prevarte 1 l vody a ihneď ju prelejte do hrnca. Mydlo šľahajte pomocou metličky, aby sa úplne rozpustilo.

Pridajte sódu bikarbónu a opäť dobre prešľahajte. Hmota by mala byť hustejšia a mierne biela.

Pridajte ďalších 5 litrov teplej vody, premiešajte a nechajte mydlovú hmotu úplne vychladnúť.

Tento gél následne nalejte do plastových nádob. Po chvíli gél zhustne. Pred použitím je vhodné fľašu dôkladne pretrepať.

Na ručné pranie rozrieďte trochu domáceho gélu v teplej vode (aspoň 40 stupňov) a veci na pár minút nechajte takto namočené. Potom začnite s ručným praním. Ak používate práčku, na 6 kg bude potrebných 100–150 g gélu. Vložte ho do nádobky, ktorá je vhodná na pranie priamo v bubne práčky. Ak by ste ho umiestnili do zásobníka, je možné, že sa nevymyje úplne.

Mydlový gél je pomerne všestranný. Je vhodný na všetky druhy prania, na bielu aj farebnú bielizeň. Dá sa použiť aj ako čistiaci prostriedok do kúpeľne a kuchyne. Ľahko rozpúšťa mastnotu, odstraňuje nečistoty z povrchov a nedráždi pokožku.

 

Zdroj: sovkusom.ru

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “UROBILA som si doma gél na pranie. Super babský trik. Potrebujete len obyčajné mydlo na pranie”