sobota, 27 júla, 2024

Urobte si doma najkrajšiu vianočnú dekoráciu. V obchode si ju nikdy nekúpite

Mnohí si už zamilovali vianočné vence, ktoré sú nádhernou súčasťou najkrajších sviatkov roku. Vždy však môžete urobiť isté úpravy, napríklad namiesto venca si urobte takýto elegantný vianočný polmesiac.

Budete potrebovať:

  • kartón
  • lepidlo
  • papier
  • dekorácie
  • farbu
  • pomôcky

Návod

V prvom rade si treba pripraviť základ na mesiac, napríklad z kartónu. Nepotrebné škatule sú na túto rolu ako stvorené. Mesiac sa dá nakresliť ručne, alebo môžete použiť trik s taniermi: najprv obkreslite tanier s veľkým priemerom a potom do výsledného kruhu vložíme tanier s menším priemerom. V tomto prípade sú priemery tanierov 32 a 27 cm.

Aby bol mesiac pevnejší a reálnejší, obkreslite ho na ďalší kúsok kartónu, ktorý následne prilepte na pôvodný kartón. Následne na jednej zo strán zaoblite okraje – polmesiac tak bude vyzerať objemnejšie.

Aby boli okraje mesiaca rovnomerné, je potrebné výsledný polotovar prelepiť papierom. Ak plánujete v budúcnosti zavesiť dekoráciu, potom v rovnakom štádiu môžete na jeden okraj pripevniť závesnú slučku pomocou motúza.

Základ je pripravený a môžete prejsť na dekoráciu. Jeho hlavnú časť v tomto prípade tvoria pistáciové škrupiny a kvety z nich – umiestňujte ich v požadovanom poradí. Poslúžia aj škrupiny z iných orechov alebo z rôznych materiálov.

Na výrobu takýchto kvietkov musia byť pistáciové škrupiny dôkladne umyté a dobre vysušené. Potom, začínajúc od stredu budúceho kvetu, vytvorte púčik prilepením škrupín k sebe. Púčiky môžu mať rôznu veľkosť a tvar.

Po vytvorení prvej „dekoratívnej vrstvy“ pokryjeme výsledný výrobok farbou, najlepšie je použiť aerosól. Môžete nafarbiť aj iné dekoratívne predmety, ktoré plánujete použiť pri dekorovaní. Vybrané časti dekorácie je možné zvýrazniť farbou s metalickým efektom či trblietkami.

Teraz už len zostáva umiestniť všetky plánované dekorácie na mesiac. Použite napríklad umelé vetvičky alebo keramické hračky.

Nižšie si môžete pozrieť video o tom, ako si vyrobiť takýto novoročný veniec vlastnými rukami.

 

Zdroj: cpykami.ru

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights