sobota, 27 júla, 2024

Vieme, o koľko si prilepšia ľudia v hmotnej núdzi – TOTO JE SUMA

Ministerstvo práce a sociálnych vecí predstavilo návrh zákona, ktorý upravuje výšku dávok v hmotnej núdzi. Podľa ministerstva sa má zvýšenie dávok pohybovať na úrovni 1,5 %. Zvyšovanie dávok je súčasťou návrhu opatrenia, ktoré sa nachádza v pripomienkovom konaní.

Podľa zákona o pomoci v hmotnej núdzi sa majú dávky v hmotnej núdzi zvyšovať v súlade so zvýšením životného minima. Zvýšené dávky by sa mali vyšplhať do výšky 68,80 eura pre jednotlivca, 130,90 eura pre jednotlivca s jedným až štyrmi deťmi a 191,20 eura pre jednotlivca s viac ako štyrmi deťmi.

Ak sa v hmotnej ndzi nachádza dvojica bez detí, ich dávka sa bude pohybovať na úrovni 119,60 eur. Ak má dvojica v hmotnej núdzi jedno až štyri deti, od štátu dostanú 179 eur.

Ak sa v rodine nachádzajú viac ako štyri deti, ich príspevok sa vyšplhá do výšky 241,30 eura. Pre starobného či invalidného penzistu alebo osamelého rodiča, ktorý je poberateľom ochranného príspevku k dávke v hmotnej núdzi, to predstavuje prilepšenie o 1 euro aj pri tomto príspevku. O rovnakú sumu sa zvýši aj aktivačný príspevok pre nezamestnanú osobu a aktivačný príspevok pre pracujúceho člena domácnosti.

Okrem dávky v hmotnej núdzi sa zvýšia aj iné davky ako príspevok na nezaopatrené dieťa, príspevok na bývanie pre domácnosť či príspevok pre tehotné ženy a rodiča dieťaťa do jedného roka.

Zvýšenie týchto dávok je však minimálne a ide len o niekoľko desiatok centov. Zvýšený príspevok na nezaopatrené dieťa bude predstavovať 19,30 eura mesačne. O 20 centov má vzrásť aj príspevok pre tehotnú ženu alebo rodiča dieťaťa do jedného roku veku.

Nový príspevok sa má pohybovať vo výške 15,10 eur. Zvýšenie sa bude týkať aj príspevku na bývanie. Pre domácnosť s jedným členom sa bude pohybovať na úrovni 59,40 eura a pre viacčlenné domácnosti na úrovni 94,80 eura.

Zdroj: babskeveci.sk

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights