Za pár minút som mala krásny vianočný škriatkovský stromček. Toto nikde nekúpite

Ručne vyrobené hračky a ozdoby vytvárajú špeciálnu sviatočnú náladu. Tento neuveriteľne roztomilý vianočný stromček ozdobí váš domov alebo bude skvelým darčekom pre vašich priateľov a rodinu.

Potrebujete na to trochu času, ľahko dostupné materiály a vedzte, že výsledok so sebou prinesie aj nával pozitívnych emócií pre všetkých ľudí, ktorí uvidia tento malý zázrak!

Akékoľvek vhodné paličky (v tomto prípade majú dĺžku 15 cm) omotajte makramé šnúrou, pričom niť na začiatku a na konci zafixujte lepidlom pomocou tavnej pištole. Z pevnejšej papierovej rolky (napríklad z potravinovej fólie) odrežte dva kusy s dĺžkou 4-5 cm. Rolku položte na kartón, obkreslite a vystrihnite chodidlo budúcich nôh (asi 5 cm dlhý). Rolku a chodidlo následne prilepte k sebe. Na výrobu špičiek čižiem odrežte z rolky 1,5 cm krúžok a prestrihnite ho na dve polovice. Zrežte rohy pre lepšie prispôsobenie a prilepte ich na holennú časť a podrážku.

Pre stabilitu musia byť nohy zaťažené. Aby ste to dosiahli, do topánok vložte akúkoľvek kompozíciu, či už je to alabaster, lepidlo na dlaždice, betón a podobne. Do tohto roztoku vložte paličky-nohy.

Na „telo“ vianočného stromčeka môžete použiť hotový penový kužeľ alebo si základňu môžete vyrobiť sami. Z polystyrénu vyrežte kruh s priemerom 9 cm. Vyznačte si miesta, kde budú pripevnené nohy a urobte tam otvory. Čižmičky vyrobte podľa vášho želania a materiálov, ktoré máte k dispozícii. V tomto prípade bola použitá umelá koža. Prebytočný materiál odrežte a prilepte to na chodidlo. Nakoniec chodidlo pokryte plstenou podrážkou. Môžete tam tiež prilepiť kožušinový lem či rôzne iné ozdobné detaily.

Po ozdobení čižiem prilepte nožičky do polystyrénovej základne. Odporúča sa tiež nalepiť plstený kruh na spodnú časť základne – vianočný stromček bude vyzerať elegantnejšie.

Z kartónu si vytvorte kužeľ, prilepte ho k základni a zarovnajte k spodnej časti. Aby mal vianočný stromček vtipnú čiapočku, zatočte a prilepte na vrch kužeľa kúsok háčkovaného drôtu.

„Telo“ vianočného stromčeka môžete ozdobiť čímkoľvek: látkou, niťou, plsťou atď. V tomto prípade, počnúc od hornej časti drôtu, bol stromček obviazaný špagátom na výrobu macrame.

Ak chcete vyrobiť sukňu, nastrihajte si tyl na štvorce 7×7 cm, dvakrát ich prehnite na polovicu a zlepte do kruhu. Aby bola sukňa objemná, odporúča sa urobiť 3 vrstvy.

Zostáva už len ozdobiť výrobok vetvičkami, šiškami, bobuľami, zafarbením bielou farbou, vytvoriť efekt snehu či pridať trblietky.

Neuveriteľne roztomilý vianočný stromček je pripravený! Ďalšie podrobnosti na výrobu nájdete v nasledujúcom videu

 

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Za pár minút som mala krásny vianočný škriatkovský stromček. Toto nikde nekúpite”