Určité skupiny seniorov neuvidia z očkovacej odmeny ani euro. Kto každý bude zasiahnutý?

Návrh vlády, aby boli zaočkovaný seniori finančne odmeňovaní sumou 200 až 300 eur, bol prezidentkou schválený a podpísaný takmer okamžite. Najnovšie sa však ukázalo, že na viaceré skupiny seniorov sa úplne zabudlo.

Prezidentka Zuzana Čaputová, zákon síce nevetovala, no na vládu apeluje, aby ešte raz prehodnotila nastavený systém.

Portál TVMarkíza, vo svojej reportáži priblížil prípad 79-ročnej Jolany. Tá sa dala zaočkovať hneď ako to bolo možné a druhú dávku mala už v marci. K tretej sa však nedostala. V čase keď mala byť očkovaná, totiž ochorela na covid. Z tohto dôvodu sa teraz nemôže uchádzať o odmeny.

Parametre ministerstva financií sú totiž nastavené tak, že z odmien vypadli úplne všetci, ktorým vyšla 2. dávka pred 30. júnom a najbližšie mesiace sa na tretiu nedostanú, práve z dôvodu ochorenia na covid.

Ministerstvo zdravotníctva uvádza, že prekonaným sa očkovanie už neodporúča, pretože samotné prekonanie ochorenia pôsobí ako posilňovacia dávka.

Mnohí Slováci sú však týmto zákonom znepokojení a hovoria o neférovosti.

TV Markíza informovala, že vyzvala Národného centra zdravotníckych informácií, aby verejnosti poskytla presné informácie o počte ľudí, na ktorých sa zákon nebude vzťahovať.

„Zaujímal nás počet osôb nad 60 rokov očkovaných 2. dávkou pred 30. júnom, ktoré mali zároveň po tomto dátume pozitívny PCR test.

Na výpočte pracujú, poskytnú ho v najbližších dňoch.“ uviedla na záver TV Markíza.

zdroj: tvnoviny.sk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Určité skupiny seniorov neuvidia z očkovacej odmeny ani euro. Kto každý bude zasiahnutý?”