sobota, 27 júla, 2024

Máte sivé pery, pokožku alebo nechty? Lekári potvrdili nové príznaky kovidu

Sivé pery, pokožka a nechty môžu byť podľa amerických lekárov novými varovnými signálmi kovidu.

Centrá pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) uvádzajú zmenu farby ako indikáciu, kvôli ktorej by mali pacienti vyhľadať lekársku pomoc.

Americkí lídri zdravotníctva uznali nové príznaky ako špecifické príznaky variantu Omikron. CDC rozpoznáva viac ako 11 symptómov, vrátane bolesti hlavy, hrdla a nevoľnosti. Národná zdravotná služba (NHS) v Británii však stále uznáva iba tri symptómy a to horúčku, nepretržitý kašeľ a stratu čuchu a chuti.

Mnohé štúdie v Spojenom kráľovstve potvrdzujú, že vakcíny koronavírus radikálne zmenili a viedli k tomu, že množstvo zaočkovaných infikovaných ľudí čelilo oveľa miernejším príznakom vírusu.

NHS nepovažuje sivé pery, pokožku alebo nechty za varovný signál koronavírusu, ktorý si vyžaduje okamžitú lekársku pomoc.

Upozorňuje iba na bledú, škvrnitú, modrú alebo sivú pokožku u detí a tvrdí, že rodičia každého dieťaťa so zmenenou farbou by mali okamžite zavolať na číslo 999.

V pokynoch aktualizovaných vo februári minulého roka CDC uvádza, že sivé pery, koža a nechty môžu byť menej častým príznakom.

Zmena farby tam bola uvedená spolu s problémami s dýchaním, pretrvávajúcou bolesťou alebo tlakom na hrudi a zmätenosťou. Agentúra uviedla: ,

,Ak niekto vykazuje niektorý z týchto príznakov, okamžite vyhľadajte lekársku pomoc.“ Sivá pokožka a pery, medicínsky nazývaná cyanóza, je varovným signálom toho, že v krvi pacienta sa nachádza príliš málo kyslíka alebo situáciu, kedy je krvný obeh pacienta slabý.

Môže to tiež súvisieť s vážnymi problémami vrátane astmy, zápalu pľúc alebo srdcových chorôb.

Je pravdepodobné, že tento príznak sa objaví až v neskorších štádiách infekcie.

Sivé nechty môžu byť varovným signálom nedostatku železa, čo naznačuje, že životne dôležité orgány v tele môžu mať problémy s dostatkom kyslíka. Príčinou môžu byť aj zranenia, pravidelné fajčenie, plesňová infekcia alebo častý styk rúk s vodou, v ktorej sú nebezpečné čistiace prostriedky.

Zoznam NHS, ktorý je pravidelne kritizovaný za svoj krátky zoznam symptómov, uvádza iba tri možné príznaky. Dohľad nad zdravotnou starostlivosťou však upozorňuje na štyri ďalšie kľúčové príznaky, na ktoré si treba dávať pozor.

Popri troch hlavných symptómoch NHS upozorňuje na nádchu, bolesť hlavy, kýchanie a bolesť hrdla:

„Mnoho ľudí si stále neuvedomuje všetky symptómy, na ktoré by sme si mali dávať pozor. Ľudia sú tak vystavení riziku, že sa budú nesprávne domnievať, že sú prechladnutí, hoci v skutočnosti môžu mať koronavírus.“

Zdroj: dailymail.co.uk

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights