Odmenu za očkovanie už prví Slováci dostali. Kedy ste na rade vy?

Zaočkovaní seniori už netrpezlivo čakajú na finančný príspevok, ktorý schválila vláda. Príspevok majú dostať poštovými poukážkami platnými 45 dní a s ich distribúciou sa malo začať už na začiatku decembra.

Termín ich rozposielania sa však mierne posunul a ako prví ho dostali najstarší zaočkovaní Slováci krátko pred vianočnými sviatkami. Podľa ministerstva financií má 300-eurový príspevok dostať 493 000 ľudí nad 60 rokov.

Ako prvá ho však dostane testovacia vzorka najstarších 20 000 ľudí.

Bývalý predseda vlády na svojom oficiálnom profile na sociálnej sieti uverejnil príspevok, v ktorom ďakuje dôchodcom za ochotu zaočkovať sa a Slovákov vyzýva, aby im nezávideli finančnú odmenu, ktorú dostanú.

Matovič vo svojom príspevku zhrnul postup prideľovania príspevku, kde spomenul, že finančný príspevok najpv dostanú najstarší zaočkovaní Slováci. Ako prvá ho dostala pani Vilma a pani Helena. Obe majú 104 rokov. Matovič ďakuje:

,,ĎAKUJEME. 300 eur na ceste k našim najstarším.

Dnes Slovenská pošta začala s distribúciou prvých 20 tisíc listov so šekmi k našim zaočkovaným seniorom. Rozhodli sme sa ísť podľa veku … a tak ako prví dostanú šeky: 104 ročná pani Vilma a Helena. 103 ročná pani Katarína. 102 ročná pani Veronika, Mária, Ján a Magdaléna.

101 ročná pani Marianna, Františka, Elena, Ružena, Anna, Jaroslav, Ján, Mária, František, Hermína, Mária, Veronika, Gizela a Daniel … a ďalších 19 storočných žien a 4 storoční muži. Verím, že užijú v plnom zdraví. Ich očkovanie chráni zdravie a životy … a nielen ich.

Chráni nemocnice pred kolapsom a pomáha zdravotníkom. Výrazne šetrí naše spoločné financie a umožňuje skorší návrat do normálu, po ktorom túžime všetci. Nezáviďme im, prosím. Pomohli nám, pomáhame im … a najmä pamätajme – táto investícia sa nám veľmi rýchlo a významne vráti … a hlavne – ŽIVOT JE NAJVÁC.”

Zdroj: babskeveci.sk

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Odmenu za očkovanie už prví Slováci dostali. Kedy ste na rade vy?”