Príbeh: Videla som, ako mi svokra niečo nalieva do čaju, rozhodol som sa nenápadne vymeniť hrnčeky…

Často je to vidieť v kruhu rodiny, keď starší niečo zakazuje mladšiemu. Alebo ho núti urobiť niečo pre svoju budúcnosť. Stáva sa to aj vtedy, keď už je človek nezávislý a nepotrebuje neustále rady. Ak sa však niekto zo starších členov rozhodnú pomáhať, neodhovorí ich od toho nikto a nič.

woman in brown straw hat                               unsplash

Nesúhlas svokry

Martina vždy vedela, že jej svokra ju nemala príliš v láske. Verila, že jej milovaný syn si zaslúži tú najlepšiu ženu. Teda takú, ktorá sa bude páčiť najmä jeho mame. O jednej by vedela – dcéra starej kamarátky, ktorá úspešne vyštudovala konzervatórium a bola vzornou dcérou. Ale ako je už jasné, syn snahu svojej matky nepodporil.

Igor sa stretol s Martinou vďaka svojim priateľom. Láska zasiahla oboch ako blesk. Chodili spolu 2 roky než ju požiadal o ruku a ona povedala áno.

– Nie! Vykríkla matka pri pomyslení na svoju nevestu. – Ako mi to môžeš urobiť?

Mnohokrát sa pokúšala presvedčiť svojho syna, aby sa s ňou neženil. Ale bol neoblomný. Nespokojnosť, výčitky a narážky na jeho manželku –  s tým všetkým sa musel vysporiadať.  

Našťastie obaja bývali v inej časti mesta a tak svokru často nevideli. Keď však prišla, Martina to mala ťažké. Napriek tomu to bola milá žena plná optimizmu. Preto som sa naučila vnímať svokru a jej výčitky ako neoddeliteľnú súčasť života, ktorá sa dá prehliadať.

Keď chce vnúčatá

Keď sa vyčerpali všetky témy každodenného života a usporiadania v domácnosti, svokra prešla na väčšie pole.

– Povedz mi, ako to, že ste už tak dlho spolu a nemáte deti?

– Mami, zatiaľ sa s deťmi neponáhľame.

– Ale ja potrebujem vnúčatá a čas plynie veľmi rýchlo. Čo ak je Martina neplodná?

– O čom to hovoríš? Aj keby. Ak by to bolo nutné, pristúpime k adopcii.

So synom nebola reč. Medzitým sa Martinina svokra podelila o zážitky s kamarátkou.

– Neboj sa toľko,“ utešovala ju kamarátka. – Aj keby mali problémy, mám bylinku, ktorá im s tým pomôže.

– Naozaj?

– Určite. Poznám to zo skúseností mojej rodiny. Tieto bylinky otvárajú ženskú energiu.

– Dáš mi nejaké?

Od toho týždňa si svokra privykla navštevovať Martinu častejšie, keď bola sama doma.

Tušila, že niečo nie je v poriadku. Veď predtým ju svokra nenavštívila „len tak“, aby si dala čaj. Našťastie sa jej podarilo vypočuť si rozhovor svokry s niekým na telefóne vo vedľajšej izbe. Počula len pár viet o dávkovaní a o sebe. Stačilo jej to však k tomu, aby začala konať.

person holding silver iphone 6                       unsplash

Než začala piť čaj, Martina stihla nenápadne vymeniť hrnčeky. Nech si svokra sama vypije, čo do neho nasypala. Toto sa opakovalo niekoľkokrát do týždňa. A zakaždým sa Martine podarilo úspešne vyhnúť „liečbe“ od svojej svokry. Tá sa medzitým začala meniť.

Zmeny k lepšiemu

Na prekvapenie všetkých sa stala oveľa milšou. Začala sa výraznejšie maľovať a obliekať. V rozhovore si nenechala príležitosť zavtipkovať. Výčitky a nespokojnosť na adresu nevesty neprichádzali do úvahy. Akoby ju niekto vymenil.

Igor sa úprimne tešil pri pohľade na svoju „rozkvitnutú“ matku. Už dlho sníval o tom, že sa konečne postará o seba a svoj život. Ešte viac potešil, keď sa dozvedel, že si jeho matka vykračuje uličkou. S kým? So susedom z 5. poschodia. Už dlho bol jej tajným obdivovateľom.

Zosobášili sa o mesiac neskôr. Približne v rovnakom čase sa zistilo, že Martina čaká dieťa. Je to náhoda? Kto vie. Hlavná vec je, že svokra začala nový život a že sa rodina teší na svojho prvého potomka. A o tajomných bylinkách už nie je ani reč.

Zdroj: takprosto.cc

 

Zaujal vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Je to najlepší spôsob, ako zadarmo podporiť portál mysmezeny.sk, aby sme mohli aj naďalej pre vás pripravovať skvelé články. Ďakujeme 🙂

0 replies on “Príbeh: Videla som, ako mi svokra niečo nalieva do čaju, rozhodol som sa nenápadne vymeniť hrnčeky…”