sobota, 27 júla, 2024

Manželku ukrajinského poslanca chytili na hranici. Do kufrov si pribalila milióny

Kuriózny prípad riešila maďarská pohraničná stráž. Manželka bývalého ukrajinského poslanca sa pokúšala prepašovať milióny dolárov a eur v hotovosti. Vezla ich v kufroch, keď sa rozhodla opustiť Ruskom okupovanú krajinu a odísť do Maďarska. Informáciu potvrdili ukrajinské úrady.

Manželka bývalého ukrajinského poslanca Katvyckého sa rozhodla utiecť z vojnou zmietanej Ukrajiny. U toho sa pokúsila previesť 28 miliónov dolárov a viac ako jeden milión eur v hotovosti. Mierila do Maďarska cez Zakarpatskú oblasť, keď ju zastavila pohraničnú stráž, aby jej skontrolovala batožinu.

Peniaze sa tak prepašovať nepodarilo. Maďarské úrady zaistili, aby bolo s peniazmi naložené podľa tamojších zákonov. Informoval o tom web Nexta, ktorý tiež zverejnil fotografiu kufrov s peniazmi. Informáciu neskôr potvrdili aj ukrajinské úrady.

Správa o pokuse prepašovať z Ukrajiny peniaze vyvolala vlnu reakcií aj na sociálnych sieťach. Manželke bývalého poslanca je vyčítané hlavne to, že mohla časť peňazí darovať na pomoc Ukrajine.

„Celý svet zbiera peniaze pre potrebné na nákup potravín, plienok a liekov. Zaujímalo by ma, koľko títo ľudia darovali,“ napísal jeden z užívateľov na Twitteri. Sú aj takí, ktorí špekulujú o pôvode peňazí. „Toľko peňazí v hotovosti? Jednoducho nemôžu byť legitímne zarobené,“ myslí si jeden z nich.

Limity pre prevoz hotovosti cez hranice sú nastavené rôzne. V rámci Európskej únie ide napr. o limit 10 tisíc eur (a ich ekvivalent napr. v zlate a pod.). Nad túto sumu je nutné všetko nahlásiť príslušnému colnému úradu. Ide o európsku reguláciu v rámci boja proti praniu špinavých peňazí a financovaniu terorizmu.

Zaujal Vás článok, ktorý ste práve čítali? Budeme radi, ak ho podporíte lajkom, zdieľaním alebo komentárom. Ďakujeme 🙂

Najnovšie

Prečítaj si aj

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel...

Uhádnete, koľko trojuholníkov je na obrázku? Nenechajte sa oklamať, je ich viac, ako si myslíte.

Radi riešite hádanky? Potom je tento logický test určený...

V tejto krajine sa predalo viac kočiarov pre psíkov ako pre malé deti

Donedávna som bol voči takému fenoménu, ako je psí...
Romana
Romana
Volám sa Romana a som redaktorkou pre portál Mysmezeny.sk Medzi moje obľúbené témy patrí história, vzťahy a náboženstvo 🙏

„Môj manžel ma v náš svadobný deň hlboko ponížil, okamžite som požiadala o rozvod – s takýmto mužom nemôžem žiť“

Na Facebooku napísala o tom, ako sa k nej jej manžel na svadbe správal ponižujúco. Hoci nevesta trvala na tom, že nechce, aby sa...

Kam sa uchýliť v prípade tretej svetovej vojny? TOTO JE zoznam najbezpečnejších krajín

Žijeme v dobe neistoty, keď sa otázky o budúcnosti a bezpečnosti stávajú čoraz naliehavejšími. V súvislosti s hrozbou globálneho konfliktu sa mnohí ľudia pýtajú,...

Viete, ako dnes vyzerá obľúbená francúzska speváčka Alizee? Patrí medzi najkrajšie ženy

Dnes by sa asi ťažko našiel Litovčan, ktorý nevidel vystúpenie sexi francúzskej "Alizee" - Alizée Lyonnet Jacotey, ktoré má dodnes milióny prehratí na Youtube.Pieseň...
Verified by MonsterInsights